Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lectura construiește legături profunde și statornice în mințile oamenilor, fie copii sau adulți, așează concepte, dă naștere unor caractere, oferă motivație și trezește dorința de a afla mai mult, de a cunoaște, de a crește.

Anul acesta s-a decis ca ziua de 15 februarie să fie dedicată lecturii. Și școlile din mediul rural s-au aliniat acestei propuneri, astfel că și elevii Școlii Gimnaziale Balinț au participat la o activitate inedită, un proiect educational în parteneriat cu Biblioteca Municipală Lugoj.

În cadrul acestei activități, invitatele școlii, doamnele Claudia Luana Popescu – bibliotecar și Adriana Weimer,  scriitor, jurnalist, bibliotecar, au împărtășit elevilor din clasele primare și gimnaziale din tainele poveștilor și poeziilor. Elevii au savurat din plin cunoștințele transmise, apoi au intrat în lumea mirifică a cărților.

Pe viitor își doresc să viziteze Biblioteca Lugojeană, să împrumute cărți și, de ce nu, să participe la concursuri de creație literară organizate de această instituție. Activitatea a avut drept scop promovarea lecturii în rândul elevilor.

„Mulțumim reprezentantelor Bibliotecii din Lugoj pentru felul în care ne-au transmis că apropierea de carte ne-ar „reuni” cu esența noastră profundă, cu valorile eterne ale umanității, ne-ar „aduna” cu noi înșine, de pe unde suntem risipiți, în exteriorul nostru, grăbiți mereu să facem, uitând mereu să fim. Sperăm ca această inițiativă  de promovare a lecturii să dea roade sau măcar să aducă niște conștientizări vizavi de dezinteresul general manifestat față de carte mai ales din partea elevilor din mediu rural. Nu va fi ușor, dar măcar e un început”,

ne-a declarat directorul școlii, prof. Mihaela Kristof.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.