Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, celelebrată la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Seniorii de la Centrul pentru persoane Vârstnice „Sf. Nicolae” din Lugoj s-au bucurat astăzi de o zi aparte, a lor, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Peste 50 de persoane au cântat, au dansat și s-au simțit bine  la „Ceaiul dansant”, așa cum l-au denumit organizatorii. La eveniment a fost prezent și Nicolae Streian, veteranul de război în vârstă de 96 de ani, care, în pofida vârstei înaintate, participă la mai toate evenimentele orașului.

„Am și bucurie, am și emoții. Întotdeauna mi-a plăcut această zi, întotdeauna am fost bine organizați și ne-am simțit bine. Noi suntem persoane în vârstă. Eu am 96 de ani și sunt prezent de la înființare și până în prezent. Noi, persoanele în vârstă, suntem întotdeauna ajutate de personalul de aici. Întotdeauna a fost un prilej de a ne simți bine”, a declarat Nicolae Streian.

Pentru persoanele de vârsta a treia, evenimentul a fost unul deosebit. Au avut ocazia să socializeze, să danseze și să guste dintr-un tort delicios.

O zi deosebită pentru noi, cei de vârsta a treia, pentru că am avut o viață zbuciumată până acum. Eu am 79 de ani și am trecut prin multe și mă aflu în acest centru de la înființare. Sunt foarte activă în grupul acesta coral. Facem cântări, jocuri, de toate. Suntem foarte mulțumiți de activitățile pe care le facem aici”, a precizat Marcela Raica.

Pentru vârsta mea înseamnă mult. Mă apropii de 80 de ani, mai am câteva luni. Ne simțim foarte apreciați. Sunt de 13 ani aici, printre primii de la înființare. Fac parte din grupul coral și aici îmi găsesc cel mai bun loc să mă relaxez”, a completat Ileana Ardelean.

La eveniment a fost prezent și primarul Francisc Boldea, care a vorbit despre respectul pe care comunitatea trebuie să îl acorde persoanelor vârstnice.

Din 1990 se serbează la nivel mondial Ziua Persoanelor Vârstnice. De aceea, în fiecare an suntem alături de cei care au muncit o viață și și-au plătit impozitele, taxele, și-au făcut datoria față de oraș și acesta este un lucru frumos. Suntem aproape de ei. Anul acesta am încercat printr-o excursie, printr-un ceai dansant, în așa fel încât oamenii să se simtă bine și, după cum vedeți, se simt foarte bine. E important să-i respectăm pe cei care au muncit o viață, e important să fim lângă ei. Nu știm cât este ața fiecăruia. Venim pe rând și plecăm pe sărite, dar trebuie ca atâta timp cât suntem aici, pe pământ, după cum spune cineva, venim cu pumnii strânși și plecăm cu palmele deschise, între aceste două lucruri vrem să ne facem un nume. Fiecare și-a făcut un nume frumos și trebuie respectat”, a conchis edilul-șef al orașului.

Centrul „Sf. Nicolae”, înființat în anul 2005,  este frecventat zilnic de circa 70 de persoane. Pe lângă Ziua Persoanelor Vârstnice, astăzi a fost sărbătoare dublă. S-au celebrat 15 ani de la înființarea Direcției de Asistență Socială Comunitară la Lugoj.

Programul anunțat de Direcție pentru persoanele vârstnice este unul complex și continuă mâine cu o vizită la Centrul pentru adulți cu handicap neuropsihic. Vineri, e programată activitatea „Aduceri aminte”, de proiecții foto-video din arhiva complexului, iar de săptămâna viitoare vor începe excursiile la Românești și Luncani, organizate de Primăria Lugoj.

Alina DAMIAN

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.