Ziua Culturii Naționale și a poetului Mihai Eminescu, celebrată de elevii de la „Braniște”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale și a marelui poet român Mihai Eminescu, luni, 14 ianuarie, elevii clasei a X-a G de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj au călătorit „într-o lume în care frumusețea capătă când contururi de vis, când de realitate, un tărâm în care limitele dintre real și ideal dispar”.

Sub îndrumarea prof. Alina Dana Olar, elevii au recitat poezii eminesciene memorabile, ca: „Floare albastră”, „Ce te legeni…”, „O, rămâi”, „La mijloc de codru”, „Peste vârfuri”, „Somnoroase păsărele…”, „Luceafărul”.

Activitatea, deosebit de emoționantă, s-a finalizat cu romanțele: „Sara pe deal”, „De ce nu-mi vii” și „Dorința”.

Poetul „nepereche” a dedicat femeii pasionante și sublime versuri întru mărturisirea sentimentelor de dragoste. A fost în același timp și un excelent admirator și portretist al frumuseții.

Preferința poetului s-a îndreptat către o ființă încântătoare, cu trăsături fizice distinse, care să farmece privirea, dar și către un suflet ales, spre a putea fi comparată cu zeitățile, ori cu îngerii. În spiritul orientării romantice, Eminescu conturează modelul frumuseții strălucitoare, jinduind după absolut.

Denisa GREGA

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.