Ziua Armatei Române, sărbătorită în Garnizoana Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită oficial întâia oară la 25 octombrie 1959, când prin decretul numărul 381, Marea Adunare Națională a hotărât că aceasta este ziua în care națiunea trebuie să dea onorul recunoștinței oștirii.

În acest sens, în această zi de sărbătoare națională întreaga națiune dă onorul recunoștinței cu gratitudine tuturor celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă de-a lungul timpului, precum și celor care au slujit sau încă slujesc țara sub Drapelul tricolor.

În acest context, Batalionul 183 Artilerie Mixtă ” General Ion Dragalina” a organizat și desfășurat la monumentul Alfa si Omega din centrul urbei lugojene o ceremonie de depunere de coroane, jertfe și buchete de flori.

La activitate ne-au onorat cu prezența reprezentanții administrației publice locale în frunte cu primarul Bogdan Blidariu, conducătorii instituțiilor din cadrul SNAOPSN, foști comandanți ai garnizoanei lugojene dintre care ii amintim pe domnul general de brigadă (rtr) Feraru Gheorghe și general de brigadă (rtr) Mândru Mircea, cadre militare în rezervă și în retragere și comunitatea lugojeana.

Pro Semper Patria!

Ofiter Relatii Publice:
Preot Militar Emanuel GAFITA

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.