Zeci de angajați din administrația locală contestă deciziile de concediere

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Încă trei dosare ajung în instanță, depuse de Sindicatul Liber din Primăria Timișoara, în numele angajaților care vor fi concediați din administrația locală lugojeană.

În total, este vorba despre 38 de persoane: 29 din Primăria Lugoj, șase de la Serviciul de Salubrizare al Municipiului Lugoj și trei de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj.

„Am înregistrat astăzi trei dosare, la Tribunalul Timiș, secția Litigii de muncă, prin care am solicitat anularea dispozițiilor emise privind încetarea contractelor de muncă.

Primul dosar este cel cu privire la dispozițiile emise de primarul municipiului Lugoj (n.r.-29 decizii de concediere), al doilea dosar este o acțiune asemănătoare, dar aici indicăm decizii emise de șeful Serviciului de Salubrizare al Municipiului Lugoj (n.r.-6 decizii de concediere) și al treilea dosar indicăm deciziile emise de Casa de Cultură, la fel, privind încetarea contractelor de muncă ale unor angajați (n.r.- 3 decizii de concediere)”, a declarat liderul sindical Tiberiu Negrei.

Sindicatul solicită în instanță anularea acestor dispoziții de concediere, repunerea părților în situația anterioară emiterii dispozițiilor, în sensul reintegrării angajaților pe funcțiile deținute anterior, cât și obligarea la plata despăgubirilor egale cu salariul și celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, dacă nu ar fi fost concediați, începând cu data de 1 septembrie, până la data reintegrării efective.

Denisa GREGA

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.