Volei internațional. Fetele și băieții, spre Euro

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dan H. BRUDIU 

Calificare ca lider de grupă la masculin

S-au încheiat întrecerile calificărilor la Campionatul European de Volei masculin ce va avea loc în 2023, marcând un așteptat succes al reprezentativei României (foto 1).

Echipa națională a țării noastre, antrenată de Sergiu Stancu, a terminat prima în grupa G, cu 5 victorii (15 puncte, 17:6 setaveraj), Elveţia a doua, tot cu 5 victorii (12 p, 17:7 setaveraj !), pe locul trei Bosnia-Herţegovina și pe ultima poziție Albania. Celelalte  grupe au fost câștigate de Turcia, Finlanda, Belgia, Portugalia, Grecia și Spania.

Aceste şapte câştigătoare ale grupelor preliminare, precum şi cele mai bune cinci echipe de pe locurile secunde s-au calificat la Turneul Final al C.E. Acestea se alătură celor patru națiuni-gazdă și celor mai bine opt clasate pe continent în 2021, totalul națiunilor participante ridicându-se la douăzeci și patru.

Șanse mari și pentru fete

Avându-l pe banca tehnică pe spaniolul Guillermo Naranjo, selecționata feminină a României (foto 2) are ca partenere de grupă naționalele Croației, Israelului și Insulelor Feroe. În acest moment avem o victorie cu Israelul obținută la Piatra Neamț (3 : 0), programul în continuare fiind următorul:

Insulele Feroe – România (24 august), Croaţia – România (28 august), România – Croaţia (3 septembrie), România – Insulele Feroe (7 septembrie) şi Israel – România (11 septembrie).

Reprezentativa feminină a țării noastre, o prezență obișnuită la turneele finale europene, este în mod cert favorită la calificare, având în vedere că la Turneul Final al CE din 2023 ce va fi găzduit de Belgia, Germania, Italia și Estonia se  califică 12 echipe din grupele preliminarii, adică primele două clasate în fiecare din cele şase grupe.

Din lotul reprezentativei României ce ia parte la aceste preliminarii fac parte și trei voleibaliste ale Clubului Sportiv Municipal Lugoj: universalul Simina Străchinescu, centrul Daiana Roman și extrema Georgiana Popa.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.