Zboruri directe de pe viitorul Banat Airport Caransebeș spre Chicago, New York, Miami

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Trei aeroporturi din SUA sunt gata să primească aeronavele companiei românești care vor decola de pe viitorul Banat Airport Caransebeș!

Investiția în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro care se pregătește pentru aeroportul de la Caransebeș deschide noi orizonturi pentru bănățeni. Pe lângă hub-ul pe care o companie aeriană intenționează să-l deschidă pentru forța de muncă importată din Asia, se pregătește și reluarea zborurilor directe din România către Statele Unite ale Americii. Gabriel Olariu, omul care a reinventat aeroportul pe care se pășteau la un moment dat caprele, spune că nu e nicio glumă, că e cu picioarele pe pământ și că primele demersuri s-au făcut deja în acest sens.

„În momentul ăsta mergem la Istanbul și zburăm cu Turkish Airlines spre SUA sau mergem la Belgrad și zburăm cu Air Serbia direct în America. Mai sunt variantele Budapesta, de unde zburăm cu LOT, firmă poloneză care zboară direct în America, sau ne ducem la Frankfurt și la Munchen și zburăm cu Lufthansa.

Nicio companie nu zboară direct din România. Știu, e dificil, trebuie aprobare de la Agenția de Securitate a Transporturilor din America. Nicio problemă. Am luat imediat legătura cu Ambasada noastră de la Washington, unde există aceeași preocupare din partea cetățenilor români din diaspora.

Am avut deja întâlnire cu atașatul economic de la ambasada noastră de acolo și am găsit trei aeroporturi, unul în zona Chicago, unul în zona de New York și unul în zona Miami”, a dezvăluit Gabriel Olariu, care insistă să fie luat în serios măcar de data asta, oricât de ireal ar părea ceea ce spune.

La momentul sosirii sale la Caransebeș nimeni nu l-a crezut în stare să reautorizeze un aeroport pe care se creșteau animale și se făcea agricultură. Acum pregătește un proiect de 100 de milioane de euro prin care aeroportul se va transforma spectaculos.

„Să vedem dacă obținem finanțarea de la Ministerul Transporturilor. Studiile de fezabilitate sunt terminate, avem deja avizele de la toate agențiile, inclusiv proiectul pentru piste a trecut. Dacă lucrurile merg cum ar fi normal, din mai 2024 zburăm de la Caransebeș și în Asia, și în America!”, mai spune Gabriel Olariu.

Comunitatea românească din SUA a fost foarte încântată de planurile care se fac la Caransebeș. Totodată, agențiile de turism și firmele de transport și-au manifestat și ele interesul pentru proiectul lui Olariu.

„Din Serbia se zboară direct, din Ungaria se zboară direct, din Turcia se zboară direct, din Austria se zboară direct, numai de la noi nu se mai zboară în America de ani de zile. Noul ambasador al României în SUA, dl Andrei Muraru, face demersuri că să nu mai avem nevoie de vize. Am făcut studiu despre câți români pleacă de pe Otopeni cu destinația America, am fost surprins de numărul mare”, a mai afirmat Olariu.

„Suntem singurul aeroport care beneficiază de patru căi de acces. Una pe aer, a doua pe linie ferată, drumul expres Filiași-Lugoj, în fază accelerată de implementare și portul Orșova, ultimul port dinspre Europa la Dunăre până unde pot să vină vase agabaritice. Avem 4 căi de acces la acest hub de transport de marfă și de mobilitate militară pe care nu le mai are nimeni”, a mai explicat Gabriel Olariu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.