Noi proiecte, de aproape 10 milioane de lei la Făget

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Noi proiecte, de aproape 10 milioane de lei la Făget.

Administrația locală din Făget a atras aproape 10 milioane de lei, fonduri guvernamentale, pentru a investi în spitalul din oraș, dar și în mobilierul urban. Acesta din urmă va asigura infrastructura necesară pentru transportul verde din oraș, mai exact se va achiziționa mobilier urban inteligent.

Investiția în spitalul din Făget va fi de aproximativ 6 milioane de lei. Din aceste fonduri se vor reface complet instalațiile electrice pentru mai multe corpuri de clădire, se vor monta sisteme de climatizare, nebulizatoare, sisteme de detecție, semnalizare și alarmare pentru situații de urgență.

„Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale în cadrul Spitalului Orașenesc Făget”, cu o valoare de aproape 6 milioane de lei. Vom putea, prin el, să facem ca spitalul din Făget să funcționeze în condiții de siguranță. Se vor schimba instalațiile electrice în integralitate și se vor monta sisteme de siguranță. Totodată, a fost aprobat și primul proiect din cele 5 depuse în cadrul PNRR, proiect care presupune instalarea de mobilier urban în oraș, dar și în satele aparținătoare. În perioada următoare vom primi notificările și pentru celelalte 4 proiecte de pe PNRR: Reabilitarea Casei de Cultură, a internatului și a clădirii direcțiunii liceului, precum și pistele de biciclete care vor uni orașul Făget de comuna Dumbrava. Mulțumesc echipei din primărie, coordonată de colegul meu, Silviu Dumitrescu, pentru munca depusa în ultimul an și mă bucur că această muncă va fi încununată cu investiții care în totalitate vor depăsi 21 de milioane de lei”, a declarat Avram Marcel, primarul orașului Făget.

Alina Dana OLAR

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.