WC-ul de 5 stele din visele mele

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan TIMARU

Acum câteva săptămâni, Ziarul Actualitatea semnala starea jalnică în care se afla WC-ul public dezafectat dintre fosta Autogară Atlassib și Bazar. Focarul de infecție, inamicul numărul unu al sănătății publice, stătea gata să explodeze, precum o bombă biologică, chiar în buricul târgului.

Iată însă că, la doar câteva zile după apariția articolului nostru, Salprest-ul a trimis o echipă de muncitori, care a curățat locul, iar la începutul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare și reamenajare a acestui obiectiv deosebit de important, pe care orice călător în trecere, oricât de grăbit ar fi, sunt sigur că îl va vizita.

De voie sau de nevoie, dar mai ales de nevoie. Locul ar putea deveni obiectiv turistic și regretul meu cel mare este că Autogara Atlassib s-a desființat, iar faima acestui WC de 5 stele nu va putea ajunge, odată cu turiștii, pe meleagurile Europei civilizate.

Lăsând gluma la o parte, salutăm inițiativa primăriei de integrare a zonei în civilizație. Până vom ajunge să construim șosele suspendate și poduri grandioase, cred că avem nevoie de cât mai multe vespasiene.

Povestea toaletelor publice a început acum vreo două mii de ani, în Roma Antică.  Împăratul  Vespasian și-a dat seama că „banii nu au miros” și a refăcut gloria Imperiului aplecându-se către… nevoile oamenilor și către finanțele statului, rămânând în istorie. Chestia asta este valabilă și în zilele noastre. WC-ul de cinci stele din visele mele ar putea băga în cartea de istorie pe orice primar din republică. Părerea mea!

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.