Watch Series 5 de la Apple – un ceas cum nu ai mai văzut!

Sursa foto: https://www.apple.com/ro/apple-watch-series-5/connect/

În cadrul ultimei lansări de produse Apple (10 septembrie 2019), americanii au prezentat lumii întregi ultimul model de ceas compatibil cu noile lor modele de iPhone: Apple Watch Series 5. Respectând aceleași linii ale design-ului, pe care le-am putut vedea și la seria precedentă de ceasuri, cele de față vin cu o serie de îmbunătățiri.

Printre cele mai așteptate funcții ale noului Watch Series 5: primul display de ceas Apple cu afișaj “Retina” mereu pornit, astfel încât să poți vedea mereu cele mai importante informații, fără a mai fi nevoit sa atingi ecranul, sau să ridici mâna. Iată ce alte opțiuni interesante mai oferă acest ceas de ultima generatie de la Apple:

Watch Series 5 de la Apple – opțiunile de navigare

Datorită gamei noi de funcții pentru navigare, cu care noul Watch Serie 5 vine la pachet, te bucuri de o experientă de utilizare mult mai buna, în fiecare zi. Acest smartwatch Apple este primul din întreaga serie de ceasuri ale producătorului american ce dispune de busolă integrată. Mai mult decât atât, aplicația Maps (actualizată în timp real din watchOS) le permite utilizatorilor să folosească busola de pe ceas, exact ca în cazul unui astfel de instrument real.

Watch Series 5 de la Apple – noul display “Retina”

Fără discuție, noul display al ceasului Series 5 este cea mai importantă caracteristică a acestui nou model. Astfel, ora și ale informații importante vor fi afișate în permanență, display-ul având integrat un sistem inteligent de salvare a bateriei, prin întunecarea sa atunci când userul lasă brațul în jos. Atunci când brațul este din nou ridicat, luminozitatea display-ului va reveni la nivelul optim de vizualizare.

Pentru menținerea în permanență a display-ului pornit, cei de la Apple au perfecționat întreg sistemul de iluminare de la baza afișajului digital. Așadar, acesta este primul smartwatch din lume cu afisaj oxid si polisilicon de temperatură redusă (LTPO). Datorită caracteristicilor speciale ale acestui display, rata de împrospătare a imaginilor se adaptează automat, de la 60 Mhz (ceas în uz) la 1 Mhz (ceas în repaos).

Watch Series 5 de la Apple – apeluri internaționale de urgență

Watch Serie 5 este primul ceas de la Apple ce permite accesarea serviciilor internaționale de urgență, indiferent de țara în care a fost achiziționat acest device, sau de planul celular activat. Această opțiune poate fi compatibilă cu funcția pentru depistarea căzăturilor (trebuie activată din Setări). În cazul în care Apple Watch Series 5 nu mai înregistrează nicio schimbare a poziției, timp de un minut, device-ul va trimite un apel automat către serviciul de urgență. Atenție: doar versiunea cu Cellular permite această opțiune.

Watch Series 5 de la Apple – alte noutăți ce merită menționate 

Una dintre cele mai importante noutăți ale noului smartwatch Apple este că Watch Series 5 dispune de un nivel dublu al capacității de stocare (32GB), comparativ cu modelul anterior Apple Watch Series 4 (16GB). Astfel, ai opțiunea de a salva mai multe melodii pe care să le asculți offline, mai multe poze, mai multe aplicații.

La fel de importantă este și noua gamă de funcționalități pentru fitness și sănătate, cu care acest device smart al celor de la Apple vine la pachet:

  • Aplicația “EKG” – monitorizează rapid ritmul cardiac și pulsul;
  • Aplicația “Zgomot” – alertează utilizatorul atunci când se află într-un mediu în care se înregistrează un volum prea mare de decibeli;
  • Aplicația “Urmarire Ciclu” –  oferă informații utile privind ciclul menstrual etc

Noul Watch Series 5 este compatibil cu diverse modele de iPhone, fiind un accesoriu util pentru viața de zi cu zi a fiecărui fan Apple. Așadar, dacă vrei să faci un binemeritat update al ceasului pe care îl porți, îmbină coolnessul cu tehnologia și cumpără chiar acum acest device!

1 comentariu

  1. Da smartwatch-ul de la Apple seria 5 arata bine, dar, este dedicat adultilor, in general. Pentru copii, de exemplu, pentru ca au inceput scoala, un smartwatch de la Twinkler ar fi destul de potrivit, parerea mea
    Eu sunt de parere ca acest dispozitiv smart este de un real de folos atat celor mari cat si celor mici 🙂
    La noi in familie, toata lumea poarta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.