Vrei să-ți ajustezi hainele? Iată 3 sfaturi pe care le poți pune în aplicare!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cu siguranță ai trecut, măcar o dată, prin situația în care o piesă vestimentară s-a dovedit a fi prea mică sau prea mare pentru tine. Poate că tendința ta a fost să vrei să o dai altcuiva sau să o arunci – însă, acest lucru nu este necesar, dacă știi cum să abordezi problema. De multe ori, un astfel de obstacol poate fi depășit, cu ușurință, cu ajutorul unor mici tehnici extrem de utile. Sunt câteva sfaturi pe care este bine să le afli, pentru cazul în care va apărea o întâmplare de acest gen – astfel, o vei rezolva simplu și rapid, fără să renunți la haina ta preferată!

În acest articol, vei afla 3 secrete pe care le trebuie să le cunoști dacă vrei să-ți ajustezi un articol vestimentar!

  • Elasticul

Prin intermediul unui elastic, poți face multe lucruri. Sunt multe modele de haine care îl au deja în structura lor  – însă, puțină lume știe că acest element poate fi manevrat ușor, pentru a diminua circumferința taliei, a șoldului, a mânecilor sau a altor părți componente. Tot ce trebuie să faci este să analizezi dacă respectivul elastic are și o parte care este la vedere – în acest caz, vei putea să-l scurtezi atât cât este nevoie. Totuși, dacă acesta este sub material, poți desface puțin cusătura sau poți face o mică tăietură, pentru a avea acces la el. De asemenea, elasticul poate fi folosit și pentru a mări anumite haine care nu-ți mai vin – de exemplu, dacă o fustă ți-a rămas mică în talie, poți tăia materialul în forma de V, la spate, și poți adăuga un elastic lat, atractiv din punct de vedere vizual, care să facă legătura dintre cele două părți laterale.

  • Nasturii

Nasturii sunt accesorii care te pot sprijini în orice situație. Dat fiind că un fermoar sau o capsă sunt mai greu de asamblat fără instrumente specifice, deseori un nasture este cea mai bună soluție. Așadar, dacă vrei să-ți personalizezi o piesă, să-i dai o notă fresh sau, pur și simplu, să o ajustezi, ai la dispoziție diverse tipuri de nasturi cu care poți jongla în voie. Cercetează cu atenție variantele oferite de către cei de la Emidale.ro, pentru a alege cele mai frumoase modele.  Istoria nasturilor este bogată și îndelungată, iar eficiența lor nu poate fi contestată – prin urmare, află mai multe despre acest subiect și folosește-ți imaginația și creativitatea!

  • Broderia

Broderiile nu trebuie să fie neapărat de mari dimensiuni – ele pot fi realizate de mână, utilizând niște tehnici simple. Dacă ai o haină care s-a pătat, s-a agățat sau pe care vrei să o ajustezi oferindu-i un nou look, experimentează cu diferitele genuri de broderii, pe care le poți face pe cont propriu, fără prea mult efort.

În concluzie, orice piesă vestimentară poate avea mai multe vieți – depinde doar de tine să abordezi totul cu mintea deschisă, pentru a descoperi opțiuni creative și deosebite. Ai încredere în abilitățile tale și pune în practică toate planurile îndrăznețe pe care le ai!

Sursă foto: pixabay.com

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.