Vârsta medie la care femeile aleg să-și întemeieze o familie a crescut – care sunt avantajele căsătoriei la maturitate?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Societatea trece periodic prin anumite schimbări. Unele sunt de ordin economic, altele din punct de vedere social, însă majoritatea au legătură cu alegerile pe care oamenii le fac în viață.

În urmă cu câțiva zeci de ani, vârsta medie la care tinerii se căsătoreau abia depășea pragul majoratului. Pe lângă iubirea ce lega partenerii, principalul motiv al grabei era cel al normelor sociale, dar și al metodelor de contracepție nepromovate și inaccesibile. Un copil născut dintr-o relație neoficializată însemna, în primul rând, rușine.

Odată cu modernizarea societății, femeile au învățat să devină mai independente și să facă propriile alegeri în viață, printre care și vârsta la care vor să se căsătorească. Studiile arată că, în prezent, majoritatea reprezentantelor sexului frumos aleg să-și întemeieze o familie în jurul vârstei de 30 de ani.

Iată care sunt avantajele unei căsătorii la o vârstă mai înaintată:

La nivel statistic, vârsta la care europenii aleg să se căsătorească este cea de 30 de ani sau chiar mai mult, această tendință reflectând anumite aspecte ale vieții moderne.  

  • Aderență la individualitate

Pentru generațiile anilor ‘60-90, căsătoria era pasul imediat următor pe care tinerii îl făceau după terminarea studiilor sau după ce cunoșteau un partener de care se îndrăgosteau. Astfel, femeile treceau direct din casa părinților în casa soțului.

În prezent, generația celor născuți după anii ‘90 are alte priorități și pune pe primul plan împlinirea personală, înainte de a se dedica vieții de familie. Femeile aleg tot mai mult să călătorească, să se distreze cu prietenii și să se bucure de alte aspecte ale vieții, înainte de a-și întemeia un cămin și de a aduce pe lume un copil, care, în mod firesc, înseamnă mai puțin timp liber.

  • Cunoașterea partenerului

Amânarea căsătoriei nu înseamnă lipsa romantismului. Din contră, o relație mai lungă le permite ambilor parteneri să se cunoască și să-și dea seama dacă sunt cu adevărat compatibili. Este vorba atât de compatibilitatea axată pe conviețuire, cât și pe cea sexuală, foarte importantă pentru a menține o relație de cuplu și o căsnicie fericită.

Desigur, chiar dacă intensitatea pasiunii scade în timp, baza rămână aceeași, adică iubirea. Cu puțin interes din partea ambelor părți, se pot găsi numeroase modalități de a menține relația proaspătă, de la surprinderea partenerului cu o lenjerie provocatoare, până la planificarea unei călătorii în doi într-o locație exotică și romantică. Dacă și tu te numeri printre cele care simt nevoia să își reîmprospăteze relația amoroasă, descoperă aici oferta diversificată de lenjerii și rochii provocatoare pe care Pasiune.ro ți-o pune la dispoziție, care cu siguranță vor reuși să îi atragă atenția partenerului. 

  • Maturitatea emoțională

Dacă, în trecut, societatea se aștepta de la o femeie să aibă un singur partener toată viața și să rămână alături de soț indiferent cât de nefericită ar fi fost, în prezent se pune mult mai mult accent pe relațiile bazate pe maturitate emoțională și pe susținere reciprocă. Totodată, până la vârsta de 30 de ani, fiecare femeie a experimentat măcar o altă relație din care a tras o serie de învățături, știind mai bine ce-și dorește de la viitorul partener. 

  • Situația economică și construirea unei cariere

Femeile din societatea contemporană și, în special, din mediul urban, amână tot mai mult momentul căsătoriei, dorind sa se axeze pe finalizarea studiilor și pe construirea unei cariere. Acest lucru vine din nevoia de siguranță și din dorința de a nu depinde de salariul soțului. Totodată, societatea de astăzi mizează tot mai mult pe egalitatea dintre cele două sexe, iar o carieră solidă înseamnă împlinire pe plan profesional.

Desigur, statisticile sunt doar date generale. Nu se poate spune cu certitudine dacă există o anumită vârstă propice pentru a te căsători în defavoarea alteia, ci important este ca acest legământ să fie făcut din propria alegere, fără să se țină cont de presiunea socială.

Sursă foto: Shutterstock.com

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.