Voleiul din Divizia A1, aproape de startul oficial

Ultimele săptămâni au fost, sperăm, productive pentru grupările ce vor lua startul (întârziat) în Divizia A1  la volei feminin.

După câteva întâlniri pe care conducerea F.R.Volei (în fruntea căreia se află, din 30 septembrie, profesorul Adin Cojocaru, cel care îl înlocuiește pe Gheorghe Vișan, 16 ani pe prima poziție în federație) le-a avut cu echipa Ministerului Tineretului și Sportului, după mai multe întruniri online cu toți reprezentanții cluburilor de primă ligă – masculin și feminin, data de 19 octombrie consemnează pasul oficial spre primul fluier, care  se va auzi în ultima zi din octombrie.

Din păcate, partidele vor fi palpabile live doar pentru principalii actori implicați în spectacol, deoarece, deocamdată, meciurile vor fi văduvite de prezența spectatorilor în tribune. Este, din păcate, măsura impusă desfășurării competițiilor sportive de sală de Ministerul Sănătății, având în vedere conjunctura nefavorabilă creată de pandemia cu SARS-CoV-2. Singura modalitate pe care au aprobat-o factorii decizionali a fost derularea jocurilor în turnee de trei sau patru echipe, etapele săptămânale fiind excluse din discuție. Din acest punct de vedere, s-a votat și un proiect de regulament de organizare a întrecerilor oficiale, care cuprinde măsuri stricte referitoare la teste, triaj epidemiologic, dezinfecție, orele de antrenament și joc, personalul oficial admis în sală, diverse proceduri operaționale.

Până la finalul lui 2020, vom avea cinci turnee în care lugojencele de la C.S.M. vor juca unsprezece partide, contra fiecăreia din colegele de competiție. Gazdele turneelor au fost atribuite prin tragere la sorți, dintre echipele grupate în ordinea din Tabela Berger, ce și-au exprimat acordul de a organiza turnee pe propriul teren.  Și sperăm că norocul de care am beneficiat în acest sens să fie productiv: din cele 5 turnee ce vor fi organizate în acest an, două (unul cu trei și unul cu patru echipe) se vor disputa în Sala Sporturilor Ioan Kunst-Ghermănescu din Lugoj, după următorul program:

Turneul nr. 1 (Blaj): C.S.M. Volei Alba Blaj, C.S. Dinamo București, C.S.M. Lugoj (31.10 – 2.11.2020)  – se joacă un meci/zi.

Turneul nr. 2 (Galați): C.S.U. Belor Galați, C.S.M. Târgoviște, C.S.M. Lugoj (6.11. –  8.11.2020) – se joacă un meci/zi.

Turneul nr. 3 (Lugoj): C.S.M. Lugoj, C.S.O.. Voluntari, C.S. Medgidia  (20.11. – 22.11.2020) – se joacă un meci/zi.

Turneul nr. 4 (Voluntari): C.S. Știința Bacău, C.S.M. Lugoj, F.C. Argeș Pitești (28.11. –  30.11.2020) – se joacă un meci/zi.

Turneul nr. 5 (Lugoj): C.S.M. Lugoj, C.S.U. Medicina Tg.Mureș, Rapid București, Universitatea NTT Data Cluj (12.12. –  14.12.2020) – se joacă două meciuri/zi.

Jocurile din Cupa României (C.S.M. Lugoj evoluează la Pitești) au fost reprogramate pentru perioada 22 – 25.01.2021.

Conform regulamentului, meciurile vor fi transmise în totalitate pe canalele de Face-book sau Youtube ale organizatorilor.

În Cupele Europene intercluburi, în opti-mile CEV Challenge Cup, lugojencele vor întâlni câștigătoarea dublei dintre O.K. Kastela (Croația) și THY Turkish Air-lines Istanbul (Turcia), primul meci în deplasare (între 08/10.12.20), al doilea în Lugoj (22/24.12.2020).

Nu uitați, chiar dacă e mai greu în condițiile actuale, fiți alături de volei !

Dan H. BRUDIU

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.