Volei Info A1 * Volei Info A2

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Volei Info A1

Odată cu stabilirea, în linii mari, a lotului cu care prim-divizionara C.S.M. Lugoj va evolua în sezonul 2017-2018 al primei ligi, continuă antrenamentele zilnice în Sala Sporturilor şi se încearcă rezolvarea problemele administrative care să oficializeze construcţia noii echipe.

Prezent la unul dintre acestea, primarul Francisc Boldea a insistat pe ideea continuităţii reprezentării la nivelul ultimilor ani, când  Lugojul s-a aflat într-o postură onorabilă, realizând rezultate surprinzătoare în compania unor adversari mai bine cotaţi. Având în vedere informaţiile care parvin din zona celorlalte divizionare A1, ocuparea unui loc şapte în actuala ediţie şi cu actualele resurse ar fi un obiectiv realist.

Veşti încurajatoare vor veni, sperăm, şi dinspre Consiliul Judeţean Timiş, acolo unde în cursul acestei săptămâni au avut şi au loc discuţii privind modalitatea şi nivelul finanţării pe care instituţia condusă de lugojeanul Călin Dobra o va acorda în luna septembrie Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Problemă vitală pentru sportul din municipiu, văduvit un an şi jumătate de sprijin în acest sens, cu efecte negative asupra bugetelor tuturor secţiilor din club.

Având însă în vedere modificările legislative în domeniul sportului şi rezultatele pe care practicanţii săi în Lugoj le-au obţinut în ultimii ani, e de dorit ca situaţia să se normalizeze şi din punct de vedere material, chiar dacă raportarea la profesioniştii cu care sportivii noştri se confruntă deseori nu ne va avantaja vreodată.

Echipa pregătită de trio-ul Luka – Segrt – Canea se va deplasa la mijlocul săptămânii în  cel mai vechi centru spa din Serbia, la Banja Kovilaca, locul de cantonament al voleibalistelor de la Tempo Sremska Mitrovica, prim-divizionară din acest sezon. Pregătire şi antrenamente comune timp de opt zile cu trupa condusă de Dr.(în volei ) Goran Nesic, fratele lui Dragan Nesic, fost tehnician la C.S.M. Târgovişte şi actual selecţioner al Muntenegrului.

Formaţii care se vor reîntâlni la Cupa C.S.M. Lugoj 2017, programată între 29 septembrie şi 1 octombrie. La care este posibil să fie prezente încă două formaţii din Ungaria şi Bulgaria. Amănunte, în viitoarele ediţii.

Volei Info A2

Startul Diviziei A2 la volei feminin este programat pentru data de 7 octombrie 2017.  Noutatea constă în prezenţa pe scena celei de a doua ligi a unor nume cu performanţe în prima ligă în anii trecuţi, cum ar fi în primul rând Piatra Neamţ şi Piteşti, formaţii neretrogradate, dar nevoite a se retrage din prima ligă din raţiuni financiare.

Aşa încât, seria Est cuprinde echipele: CSM 2007 Focșani, CTF Mihai I București, CSȘ 1 Momentos Constanța, ACS Top Volei 05 Constanța, CS Medgidia , CSM II București, CSU Galați și CSM Unic Piatra Neamț .

În Seria Vest:  ACS Transilvania Brașov, CSU Politehnica Timișoara, CSU Medicina CNUE Tîrgu Mureș, CSU Oradea, CS Volei Club Deva, SCM  Argeș Pitești şi Rapid București. Din păcate, lipseşte deocamdată SCMU Craiova, un alt nume constant în topul voleiului intern.

Vom reveni cu informaţii şi rezultate după începerea competiţiilor la acest nivel.

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.