Volei în Europa – Episodul II ! – Volei în Europa CEV Volleyball Challenge Cup (22 ianuarie, 19): C.S.M. Lugoj – THY Turkish Airlines Istanbul

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Continuăm în Europa,
calificare în optimi pentru C.S.M. Lugoj

După ce finalul sezonului 2018/2019, prin locul al cincilea obţinut în primăvara lui 2019, a adus voleiului din Lugoj performanţa maximă în istoria sa sportivă, calificarea în Cupele Europene intercluburi, C.S.M. Lugoj a reușit o nouă surpriză, trecând într-o dublă dramatică (3:0, 2:3) în CEV Volleyball Challenge Cup de formaţia VK Dukla Liberec, grupare sportivă de prestigiu a Cehiei, și calificându-se în consecință în optimile competiției.

Pregătiri pentru o reprezentație de gală

În paralel cu importantele partide din campionatul național, într-o succesiune de jocuri ce implică mare atenție la dozarea efortului și recuperarea fizică a lotului, se fac în aceste zile pregătiri pentru găzduirea jocului tur din faza optimilor Challenge Cup, ce are loc la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri 22 ianuarie, de la orele 19.00. Va fi cu siguranță un nou eveniment de marcă pentru voleiul din municipiu, pentru reprezentarea sa internațională în marea performanță. O dată la care Sala Sporturilor va îmbrăca din nou haine de gală și suporterii vor fi, sperăm, la înălțimea evenimentului.

Adversarul

O confruntare aparent disproporționată, adversarul fiind unul care și-a propus câștigarea trofeului în acest sezon. Reprezentantă a celei mai tari ligi continentale (Turcia are trei cluburi direct calificate în Champions League, la fel ca Italia!), gruparea feminină Turk Hava Yolari (Turkish Airlines) Istanbul  încearcă în acest an să pătrundă în marele careu  VakifBank – Galatasaray – Eczacibasi – Fenerbahce cu un lot bine întărit față de cel din sezonul trecut, în care s-a clasat pe poziția a cincea. Cu un lot impresionant ca nume și gabarit, achiziția toamnei se dovedește a fi însă una din cele mai mari figure de tehnicieni din voleiul european: italianul Marcello Abondanza (49 ani) – foto 1, câștigător de campionate în Italia, Azerbaidjan. Polonia și Turcia (unde a disputat – record – nouă finale consecutive între 2010 și 2018!), dublu laureat cu aur în CEV Cup cu Scavolini Pesaro și Fenerbahce și de două ori în Final Four Champions League (argint cu Rabita Baku,  bronz cu Fenerbahce), antrenând  în plus în cariera sa și naționalele Italiei, Bulgariei și Canadei. În lotul oaspetelor se găsesc sportive reprezentând cinci națiuni, THY Istanbul reușind să câștige în acest an toate cele șase partide oficiale internaționale pe care le-a disputat și cedând un singur set: 3:0 cu Dinamo București, 3:0 cu Zeleznicar Lajkovac în BVA Cup, 3:0 și 3:1 cu Diamant Kaposvar, 3:0 și 3:0 cu Ibsa Las Palmas.

Premiu pentru susținătorii voleiului

Ținând cont că în cele două loturi se află sportive ce au evoluat în reprezentativele propriilor ţări la nivel de junioare și senioare în competiţii internaţionale, de faptul că lugojencele vor evolua în primul rând pentru spectacol și public în fața unui adversar teoretic favorit și extrem de atent la toate detaliile organizării jocului, există premize ca privitorii spectacolului de miercuri să urmărească un joc frumos, de calitate, o luptă pentru fiecare punct pus în joc într-o partidă – premiu pentru susținătorii voleiului, invitați a susține în continuarea aventura europeană în propria sală!

Oficiali: A1: Siarhei Vaitsiakhovich (Bela-rus), A2: Bernard Valentar (Slovenia),  Obser-vator CEV: Gad Eizikovits ( Israel).

Meciul retur are loc marţi, 4 februarie, orele 18.00, la Istanbul.

C.S.M. LUGOJ (România) – foto 2: 

Coordonatori:  4. Diana BALINTONI, 5. Bianca ALBĂSTROIU

Centrali:   14. Daiana ROMAN, 1. Andreea PETRA, 17. Andra BADIU-SAVU

Universali:  10. Nina KOCIC (SRB), 7. Alexandra PANȚIRU

Extreme: 15. Tamara IGNJIC (SRB), 11. Laura PETRIA, 6. Alexandra CAUC, 12. Georgiana POPA

Libero: 13. Adriana POPA, 16. Patricia BĂR-BULESCU

Staff tehnic: Ugljesa SEGRT, Dragan GRBIC, Vasile CANEA

Turk Hava Yollari  ISTANBUL (Turcia) – foto 3:

Coordonatori: 9. Ozge KIRDAR, 17. Nursevil GOKBUDAK

Centrali: 6. Ceylan ARYSAN, 10. Nur YURTDA-GULEN, 13. Busra SAHIN, 18. Freya AELBRECHT (BEL)                                            

Universali:  4. Aneta HAVLICKOVA – cpt. (CEH), 16. Yasemin OZEL

Extreme: 5. Seyma ERKAN, 7. Ada GERMEN, 11. Anne Elise BUIJS (HOL), 19.Madison LYNN RIS-HEL (USA)

Libero: 3. Berin IILDIRIM, 8. Funda BILGI      

Staff tehnic: Marcello ABBONDANZA, Faruk FERAY DZANKOVIC, Mehmet YUCEL, Yunus OKAL, Selim KAYNAK, Korkan AYDIN, Omer ERTIK.     

Intrarea în Sala Sporturilor este gratuită, recomandarea organizatorilor fiind ca spectatorii să încerce a fi prezenţi la sală până cu minimum 15 minute înaintea începerii oficiale a partidei, programată miercuri, 22 ianuarie, de la orele 19.    

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.