Volei: Fileul se ridică în Divizia A 1

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În Sala Sporturilor e din nou agitaţie de la mijlocul lui august. Lotul pe care voleiul de la Clubul Sportiv Municipal Lugoj l-a alcătuit pentru sezonul competiţional 2019-2020 se află în prezent în pregătire, componenţa lui fiind sensibil modificată faţă de campionatul recent încheiat. Din fericire, sunt nume importante care au ales să rămână în tabăra lugojeană, banca tehnică ce a condus echipa la rezultatele anului trecut (Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea), căpitanul și coordonatorul (Diana Balintoni), principalul realizator (Nina Kocic), centrii (Andreea Petra, Daiana Roman) și încă cinci sportive (Alexandra Cauc, Bianca Albăstroiu, Georgiana Popa, Andra Badiu și Patricia Bărbulescu) regăsindu-se în formula actuală.

Pornind de la ideea de a reduce numărul sportivelor străine din lot (oricum, dintre acestea Jakic, Babic și Vukomanovic și-au manifestat dorința de a evolua pentru alte grupări – calificate și acestea în competițiile europene), era normală revenirea în sală a câtorva dintre numele lugojene care au întrerupt temporar activitatea. Adriana (Rotaru) Popa, libero-ul care în urmă cu un an era component al lotului reprezentativ, Laura (Lungu) Petria și Ionela Canea, sportive exemplare, valoroase produse ale Lugojului cu bogată experiență în competiția primei ligi. O altă revenire în lotul prim-divizionar este Alexandra Panțiru, la 19 ani o voleibalistă ce poate oferi, într-un an sau doi, frumoase surprize.

Ultimul nume prezentat e și singurul absolut nou în peisajul sportului la fileu din Lugoj: sârboaica Tamara Ignjic (FOTO 1), extremă de zona IV care va împlini 26 de ani la finele anului, vine în România după ce a evoluat la echipe bune în Serbia (Vizura, Partizan Belgrad), SUA, Elveția și Turcia. Și pare, cel puțin deocamdată, o alegere inspirată. Să fie-ntr-un ceas bun !

Luni seara, colectivul a primit tradiționala vizită de start de pregătire (o constantă a ultimilor ani) din partea primarului Francisc Boldea  (FOTO 2).  Cu felicitări pentru performanțele sezonului trecut, urări de succes în competiția europeană și într-un campionat în care calificarea în Play-Off ar fi de dorit, dar nu constituie obligație în conjunctura actuală. În plus, finanțatorul nr.1 al clubului municipalității a dat din nou asigurări că echipa de volei va beneficia până la finalul anului de sprijinul financiar suplimentar pentru acoperirea necesarului activității competiționale. O veste foarte bună, aşteptată, menită să ofere liniștea necesară derulării primei părți a pregătirilor, un plus de încredere de care echipa și staff-ul acesteia aveau mare nevoie.

În principiu, C.S.M. Lugoj are în plan, după încă trei săptămâni de antrenamente în localitate, câteva meciuri amicale cu formații din Serbia (Crvena Zvezda și Partizan, la Belgrad) și Ungaria (Bekescsaba, 14-15 septembrie, la Lugoj). Urmează participarea la un turneu internațional la Cluj (20-22 septembrie) și organizarea Cupei C.S.M. Lugoj – ediția a IX-a, Lugoj (27-29 septembrie) înaintea primei etape din campionat, din 5 octombrie, când sportivele noastre vor primi, pe teren propriu, CSU Belor Galați.

Lipsesc deocamdată de la antrenamentele lotului trei sportive: Diana Balintoni, aflată în sextetul de bază al naționalei României participant la Campionatul European de volei din Ungaria/Turcia (23 august – 8 septembrie) şi internaționalele de junioare Georgiana Popa și Patricia Bărbulescu, în cantonament cu naționala Under 18 a României ce va evolua  în septembrie la Campionatul Mondial din Egipt. Un ochi râde, altul plânge: deși echipa are nevoie urgentă de ele, sperăm ca drumul lor în competițiile la care iau parte să fie cât mai lung…

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.