Volei Europa. Șase succese pentru istoria sportivă europeană. Lugojul, între primele opt echipe ale Challenge Cup!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

Dan H. BRUDIU

Odată cu victoria obținută în deplasare, în faza tur, contra ocupantei locului al treilea din campionatul Austriei, VB NÖ Sokol Post Viena, al cincilea meci internațional oficial al toamnei pentru echipa antrenată de cuplul  Segrt – Grbic (după cele disputate la Banska Bystrica, Basel și două în România), întâlnirea cu multipla campioană austriacă (46 de titluri naționale) din Sala Sporturilor din Lugoj urma să consemneze, în cazul unei așteptate reușite, cel mai important rezultat al unei reprezentante a sporturilor de echipă bănățean în Cupele Europene intercluburi. Principala preocupare a clubului a fost așadar păstrarea unei condiții rezonabile de desfășurare a antrenamentelor și deplasărilor, pentru a menaja pe cât posibil lotul de voleibaliste obligate să desfășoare, permanent cu imperativul victoriei, jocuri din trei în trei zile.

C.S.M. Lugoj – NÖ Sokol Post Viena = 3 : 0 (25:19, 25:13, 25:19)

CSM Lugoj: Andreea Gemănariu (9), Tanja Sredic (4), Sara Sakradzija (15), Loredana Filipaș (11), Simina Străchinescu (4), Bojana Celic (6), Georgiana Popa (6), Katarina Canak (2), Petya Barakova (1), Andra Badiu-Savu (1), Adriana Popa, Patricia Bărbulescu.  

Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

NÖ Sokol Post Viena:  Diana Mitrengova (11), Lucia Miksiko-va (6), Aida Mehic (6), Jasmin Hasslinger (2), Julia Trunner (3), Maria Vassilakopoulos (3), Silvie Pavlova (5), Daniela Katz, Larisa Micic, Sema Tuluk, Samia Baji, Sophie Haselsteiner.   

 Antrenori: Zuzana Pecha, Te-reza Stribrna, Adrian Buzu.

Au condus jocul  Audrius Gargasas (Lituania) și Ilhami Senyurt (Turcia). Observator CEV:  Slavisa Perovic (Serbia).            

Deși oaspetele au început mai bine, riscând în toate fazele jocului pentru a încerca micșorarea decalajului valoric și o eventuală recuperare a handicapului din tur, după mijlocul primului set lugojencele și-au impus clar atu-urile, iar problema învingătoarei nu s-a mai pus deloc. Indiferent de modul în care s-a alcătuit sextetul, în care la un moment dat se găseau mai multe spor-tive românce, chiar cele trei lugojence (G. Popa, A. Badiu și P. Bărbulescu) pe teren. Lucru remarcabil, posibil și da-torită evoluției perfecte din tur, acolo unde C.S.M. Lugoj s-a impus în trei finaluri de set, toate strânse ca scor. Și culoarului relativ bun pe care l-a avut echipa pe tabloul CEV Challenge Cup, care a oferit în faza optimilor un adversar vienez mult mai facil decât în șaisprezecimile de finală, când echipa a obținut dramatic calificarea la Basel în fața, probabil, viitoarei campioane a Elveției.

In compensație parcă, în faza sferturilor de finală ale competiției europene, CSM Lugoj se va afla în fața unui adversar care reprezintă cel mai puternic campionat din Europa, cel al Turciei.

Aydin BBSK este câștigătoarea BVA Cup în 2021 și finalistă în CEV Challenge Cup în 2019, ediție în care singura formație care a învins-o a fost gruparea italiană Saugella Team Monza. Jocurile se vor disputa în zile de marți, 25 ianuarie, la Aydin și 1 februarie, returul de la Lugoj.

În meciurile din sferturile de finală ale CEV Challenge Cup s-au calificat două echipe românești:

Savino Del Bene Scandicci (ITA) – RC Cannes (FRA); Aydin BBSK (TUR) – CSM Lugoj (ROM); Panathinaikos Atena (GRE) – CV Tenerife La Laguna (SPA); OK TENT Obrenovac (SRB)  –  CS Medgidia (ROM).

Chiar și încheind cu eșec (1 : 3) anul sportiv în fața bronzului de pe podium la final de tur (CSO Voluntari), palmaresul de toamnă al formației noastre este unul remarcabil, unic în peisajul ultimilor doisprezece ani de volei la cel mai înalt nivel: 6 meciuri internaționale cu 6 victorii, 3 partide în Cupa României cu 2 succese, 11 jocuri în turul primei ligi cu 7 reușite, în total 20 apariții oficiale și 15 victorii. În doar 70 de zile, un tur de forță intern și international care a produs, desigur, și o mare uzură fizică și psihică la nivelul lotului sportiv, dar care a creat o nouă premieră pentru voleiul lugojean și timișean, prima calificare a unui sport de echipă în sferturile de finală ale unei competiții europene intercluburi!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.