Volei Europa, Challenge Cup: Primul pas spre calificare, în mijlocul Atlanticului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Kairos Ponta Delgada – C.S.M. Lugoj
0 : 3 (17:25, 21:25,15:25)

Statistică:  Total puncte: 53 : 75, directe: 41 : 61, ași: 5 : 9, blocaje-punct: 2 : 14, atacuri-punct: 34 : 38.  Durata efectivă: 1 oră și 11 minute.

Kairos P.Delgada:  Irene Verasio (9 p), Elisabeth Reich (8 p), Brenda Graff (4 p), Katia Silva (7 p), Maria Paula (9 p), Cali Thompson (1 p), Mariana Ferraz (1 p), Isabella Noble (1 p), Julia Queiroz (1 p), Juta Riikonen, Joseline Palacios – libero.  Antrenori: Joao Carronha, Diogo Cortez, Goncalo Machado.

C.S.M. Lugoj: Aliona Martiniuc (12 p), Simina Străchinescu (2 p), Liza Ruban (18p), Tanja Grbic (1 p), Veronika Bezhandolska (7 p), Ramona Rus (10 p), Georgiana Popa (5 p), Daiana Roman (5 p), Marina Anghelache (1 p), Adriana Popa – libero. Antrenori: Ugljesa  Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

Au arbitrat: Jenifer Hesse (Grecia), Jannis Flouris (Cipru). Obs. CEV Frans Loderus (Olanda)

Patru brazilience, două argentinience, două americance, câte o mexicancă, finlandeză, canadiancă, antrenate de un staff portughez, structură mixată în Insulele Azore, în mijlocul Oceanului Atlantic, nu aveau cum pune reale probleme unei formații lugojene aflate într-o perioadă foarte bună. După calificarea din dubla cu PTT Spor Ankara și succesul nescontat de la Târgoviște, chiar dacă în formulă incompletă (lipsită de libero-ul Popovic și centralul Gemănariu, accidentate), sportivele ce reprezintă Lugojul au bifat un nou succes internațional, care, important, punctează și contează la coeficientul de țară al României.

Disputată în condiții speciale (după o călătorie de 22 ore, cu diferență de fus orar de trei ore), partida a curs într-un singur sens, evidențiind forța superioară a lugojencelor și plusul de valoare și experiență al voleibalistelor conduse de pe banca tehnică de Segrt. Un joc pregătit bine, abordat serios și o victorie care des-chide calea către optimile de finală ale Challenge Cup, unde este posibil ca viitorul adversar să fie reprezentanta Belgiei, Asterix Beveren, învingătoare în meciul tur din Grecia, cu Aris Salonic, cu 3 : 1. Miercuri seara, în timpul apariției acestor rânduri, decizia va fi cunoscută, lugojencele având nevoie de câștigarea a două seturi pentru a elimina vicecampioana Portugaliei. Sperăm că acest lucru s-a întâmplat așadar, iar începutul lui februarie să aducă un nou adversar european pe malurile Timișului, în optimile CEV Challenge Cup.

Având în Ruban, Rus și Martiniuc principalele reali-zatoare, Lugojul a temperat rapid elanul gazdelor și al împătimiților lor suporteri, printre care s-a aflat și Jose Manuel Bolieiro, guvernatorul arhipelagului Azorelor. Pe a căror principală insulă, Sao Miguel, se află capitala Ponta Delgada, cu ai săi 60.000 de locuitori. Care se dublează în sezon, cu turiști sosiți în principal din SUA și Canada, dar și din Europa. Un tărâm de vis, locuri de văzut o dată-n viață măcar, situate la peste 5.000 de km depărtare de casă, în care domnesc plăcerea, relaxarea și buna dispoziție. Dar care susține din plin sportul de performanță, dispunând de baze sportive remarcabile și având echipe de volei masculin și feminin, baschet asemenea și fotbal (Santa Clara) la nivelul primei divizii în campionatul portughez. În ideea de a promova mișcarea, sportul și imaginea insulelor Azore în peisajul turistic european. Lucru care, după cum am văzut la fața locului, reușește din plin.

Să privim așadar cu speranță spre faza următoare a competiției, care poate aduce Lugojul din nou la nivelul sferturilor de finală, între cele mai bune opt cluburi din CEV Challenge Cup, egalarea performanței obținute în ediția trecută, când echipa a trecut de trei adversari din Slovacia, Elveția și Austria, fiind eliminată dramatic după dubla de 2:3 cu turcoaicele de la Aydin Belediye Spor. Să credem că este posibil și să facem tot ce se poate pentru asta!

Veniți la sală, examen greu în week-end!

Mult mai dificil se anunță meciul de campionat din week-end, când ne va vizita bronzul ediției trecute de campionat, o grupare de forță a ligii, C.S.O Voluntari, în compania căreia am furnizat mereu meciuri strânse. Deși aflate într-un moment delicat din punct de vedere al stării fizice a lotului care prezintă câteva probleme de sănătate, sperăm că, și cu ajutorul propriilor suporteri, putem obține un rezultat pozitiv, care să ne mențină în lupta pentru îndeplinirea obiectivului, un loc între primele patru echipe ale României.

O sală plină și atmosfera binecunoscută pot constitui un tonus moral decisiv, o primă premisă în acest sens. Veniți, așadar, la întâlnirea lugojencelor cu C.S.O. Voluntari, partidă ce va fi televizată în direct de TVR 3, ce are loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la orele 17,30 la Sala Sporturilor.

Echipe probabile:

C.S.M. Lugoj: T.Grbic – D. Roman – R. Rus (G. Popa) – A. Martiniuc – V. Bezshandolska – E. Ruban, S. Popovic (libero).

C.S.O. Voluntari: A. Kapelovies – N. Onyejekwe – E. Uattara – S. Hippe – M. White (M. Koprivica) – S. Chausheva (V. Campos), D.Vereș (libero).

Să avem încredere. Cum afirmam și în alte rânduri, lotul lugojean, destul de redus cantitativ, joacă pe trei fronturi (campionat, Cupa României și Challenge Cup) și are un program foarte dens la startul lui 2023, în care evoluează săptămâni bune din trei în trei zile. Ați fost mereu, fiți în continuare alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.