Volei Europa – CEV Challenge Cup 2022-2023. Adversar tare pentru C.S.M. Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Dan H. BRUDIU

Desfășurată în 28 iunie la sediul CEV din Luxemburg, tragerea la sorți a meciurilor din Cupele Europene intercluburi pentru sezonul 2022-2023 a avut parte pe tabloul feminin de cinci echipe românești: Campioana CSM Volei Alba Blaj și vicecampioana CSM Târgoviște sunt calificate în premieră în grupele principale ale Ligii Campionilor, CSO Voluntari ia startul în CEV Cup, iar CSM Lugoj și Rapid București vor juca în CEV Challenge Cup – foto 1.

Faptul că România a acumulat puncte serioase în ediția 2021-2022 a competițiilor continentale feminine (prin Blaj în CEV, Lugoj și Medgidia în Challenge Cup) a dus la posibilitatea ca forul național să beneficieze de șase locuri pe tablourile din Europa. Din păcate, Medgidia a declarat forfait pentru acest sezon, singura reprezentantă în CEV Cup ramânând revelația ediției trecute de campionat, bronzul CSO Voluntari. De remarcat că echipa care a adus din Europa cele mai multe puncte pentru România a fost CSM Lugoj19, din șase victorii și două eșecuri la limită (șase puncte din meciurile cu Brusno – Slovacia, cinci din cele cu Basel – Elveția, șase cu Post Viena – Austria și două din cele cu Aydin BBSK – Turcia).

Componența grupelor în Liga Campionilor va fi anunțată în toamnă.

Cupa CEV, în 16-imi de finală (tur 13/15 decembrie; retur 20/ 22 decembrie):

Budowlani Lodz (Polonia) – CSO Voluntari

CEV Challenge Cup, etapă preliminară, tur în 22 – 24.11, retur în 29.11 – 01.12:

Tent Obrenovac (Serbia) – Rapid București

CSM Lugoj este calificată direct în turul al doilea – 16-imi de finală – tur 13/15 decembrie, retur 20/ 22 decembrie – foto 2.  Dacă lugojecele au evitat primul tur datorită poziției câștigate în sezonul trecut – în care CEV a desemnat-o pe locul cinci în Challenge Cupfoto 3, ele vor da în faza șaisprezecimilor de finală, aproape sigur, de  puternica reprezentantă a Turciei (locul șase în campionat și cinci în Cupa Turciei) PTT Spor Ankara, favorită la câștigarea Balkan VA Cup, caz în care ar întâlni belgiencele de la Chapelle Lez Herlaimont în turul preliminar din Challenge Cup. În echipa clubului din capitala Turciei se remarcă două sârboaice de top – Bianka Busa și Sara Carić, coordonatoarea slovenă Eva Pavlović și liberoul internațional Melisa Memiș.

Desigur, nu uitați, fiți alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.