Volei Divizia A1: Trei succese în trei zile   

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Referitor la turneul nr.6 al Campionatului Național feminin în Divizia A1, îmi intitulam articolul din ediția trecută “Vrem puncte în fiecare meci !” . Afirmând că două dintre confruntări sunt relativ abordabile, în compania unor echipe, Clujul și Târgu-Mureșul, adversari tradiționali pe care C.S.M. Lugoj a reușit să-i învingă pe propriul teren în ultimii ani, care însă veneau la Lugoj după rezultate interesante (clujencele victorii cu Voluntari și Galați, mureșencele cu Medgidia) și își propuneau să ia puncte în sala de pe malul Timișului. Al treilea obstacol fiind unul important, Rapid, club în ascensiune, cu investiții mari în vară și obiectiv clar calificarea în Cupele Europene. Cu nume ca  Sobo, Rogojinaru, Martins și Radu, voleibaliste cu mare experiență, cu o victorie de trei puncte la activ contra Bacăului și la un pas de alta (2:3, de la 2:0) în fața campioanei CSM Volei Alba Blaj.

Din fericire, sportivele lugojene au putut prezenta la start cea mai bună formula a sextetului, neapărând surprize la testele Covid efectuate cu 48 de ore înaintea jocului. Așa încât, în cele trei zile consecutive,  echipa antrenată de staff-ul Segrt-Grbic a reușit ceea ce de fapt ne doream cu toții: un parcurs perfect, eficient, în urma căruia și-a adăugat în cont tot ce putea spera: trei victorii de trei puncte, maximum de nouă puncte și un salt de patru locuri în clasament.

C.S.M. Lugoj – Univ. NTT Data Cluj = 3 : 0 (25:7, 25:20, 25:22)

Lugoj:  Diana Balintoni – 1 punct, Marija Zelenovic – 6, Milena Koprivica – 14, Georgiana Popa – 2, Nina Kocic – 11, Katarina Canak – 11, Andra Badiu – 1, Tamara Ignjic – 12, Bianca Albăstroiu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu – libero.

Staff tehnic: Ugljesa Segrt (A1), Dragan Grbic (A2), Vasile Canea (prep.fizic), Mircea Roșu (statistician)

Cluj: Valentina Badea – 5 puncte, Adina Stanciu – 5, Gabriela Dancu – 7, Natalia Preda – 3, Alexandra Bara – 4, Mara Dumitrescu – 10, Melinda Hușanu (Șipoș) – 3.

Staff tehnic: Luminița Trombițaș (A1), Andreea Mitrovic (A2), Victor Baciu (prep.fizic), Bogdan Mureșan (statistician).

Statistică – puncte:  75 : 49  (directe 58 : 37), din serviciu: 8 : 1,  puncte din atac: 43 : 29,  blocaje cu punct: 7 : 7.

Lot incomplet la ardelence, ambele sportive-libero, coordonatoarea Miclea, atacantele Cocoș și Străchinescu neputând efectua deplasarea în Banat din motivele deja cunoscute, care au dezavantajat pe rând aproape toate grupările. Control total al partidei, un meci care n-a pus mari probleme în condițiile date, câștigat relativ scurt, lucru important în condițiile efortului total presupus de turneu.

C.S.M. Lugoj – C.S.U. Medicina Tg. Mureș = 3 : 0 (25:18, 25:10, 25:11)

Lugoj:  Diana Balintoni – 1 punct, Marija Zelenovic – 10, Milena Koprivica – 13, Georgiana Popa – 1, Nina Kocic – 13, Katarina Canak – 3, Andra Badiu – 8, Tamara Ignjic – 8, Bianca Albăstroiu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu – libero.

Tg. Mureș: Jelena Cvijovic – 7 puncte, Alsten Paige, Sara Pavlovic – 3, Danijela Dzakovic – 9, Raisa Ioan – 1, Florina Murariu – 1, Gercek Gulay – 1, Laura Simoniia – 1, Brittany Witt – libero. Staff tehnic: Predrag Zukovic  (A1), Stefan Paunovic (A2), Marius Silvas (prep.fizic).

Statistică – puncte:  75 : 39  (directe 57 : 22), din serviciu: 8 : 4,  puncte din atac: 37 : 15,  blocaje cu punct: 12 : 3.

Meci foarte bun al lugojencelor, în care echilibrul s-a rupt total la mijlocul primului set, când au avut loc și câteva momente tensionate produse de unii componenți ai lotului – oaspete, în urma unor decizii controversate de arbitraj. Superioară unei echipe în care își fac loc voleibaliste din Serbia, Muntenegru, SUA, Georgia și Turcia, formația noastră a trecut ușor de o grupare ce a reușit să învingă Medgidia și Voluntari acum câteva săptămâni și care a evoluat bine contra Rapidului în prima zi de turneu, pierzând din păcate unicul coordonator valid la finele acelei partide și, în consecință, improvizând pe post în meciurile cu Lugojul și, ulterior, Clujul. O echipă capabilă de rezultate bune în formulă completă, care nu trebuie neglijată, mai ales dacă evoluează pe teren propriu.

C.S.M. Lugoj – Rapid București =  3 : 1 (25:15, 25:22, 24:26, 25:18)

Lugoj:  Diana Balintoni – 4 puncte, Marija Zelenovic – 7, Milena Koprivica – 16, Georgiana Popa – 5, Nina Kocic – 20, Katarina Canak – 8, Andra Badiu, Tamara Ignjic – 16, Bianca Albăstroiu, Adriana Popa, Patricia Bărbulescu – libero.

Rapid:  Denisa Rogojinaru 11 puncte, Silva Martins – 12, Silvia Coman – 10, Ramona Postea – 2, Alexandra Sobo – 10,  Iuna Zadorojnai – 11, Irina Radu, Maria Pană, Andra Cojocaru – libero.

Staff tehnic: Marius Măcicășan (A1), Iulian Pîslaru (A2), Nicu Armeanu (statistician).

Statistică – puncte:  99 : 81  (directe 76 : 56), din serviciu: 13 : 7,  puncte din atac: 53 : 37,  blocaje cu punct: 10 : 12.

Cheia turneului, partida de cel mai bun nivel, care ne-a adus cadoul dorit la final de tur, a fost și cea mai reușită în tabăra Lugojului. Un meci pregătit ireproșabil de staff-ul tehnic, în care echipa a arătat foarte bine fizic pe întreaga durată de joc, s-a încheiat cu o victorie de moral în fața unui grup cotat superior, cu obținerea a trei puncte de care era mare nevoie în clasament. S-a servit excelent zădărnicind jocul pe centru al rapidistelor, acolo unde excelează de obicei Sobo și brazilianca Nati Martins, au fost anihilate aproape total extremele Coman și Radu, s-a jucat combinativ și s-au pus în valoare atacantele Lugojului, între care a revenit spectaculos, după câteva meciuri mai puțin reușite, Tamara Ignjic. Constant bune Kocic, Koprivica și A.Popa, utile Canak, Zelenovic, G.Popa și Badiu, închegate și puse în valoare de căpitanul de echipă Diana Balintoni. C.S.M. Lugoj a beneficiat și de o minge de meci la 2:0 și 24:23, Rapid revenind periculos în joc la 1:2. Dar setul patru a fost abordat bine din start, încheind fericit o evoluție riguroasă a echipei în cele trei zile și săltând echipa pe poziția a șasea a tabelei. În care poate fi depășită doar de Bacău, în cazul unei victorii azi (n.red. 15.12.) cu Voluntari.

Una peste alta, obiectivul declarat al voleiului în acest sezon – evitarea zonei Play-Out, mai precis poziția a opta la final de campionat – este îndeplinit. Modalitatea de desfășurare a returului, care va avea startul la 22 ianuarie 2021, e încă în discuție, dar e de bănuit că vor avea loc turnee în localități stabilite prin tragere la sorți, oferind prioritate celor care nu au organizat competiții în tur.

Celelalte rezultate:

CSU Medicina Tg. Mureș – Rapid București = 1 : 3 (18:25, 25:18, 21:25, 21:25)

Rapid București – Univ. NTT Data Cluj =  3 : 0 (25:19, 25:16, 25:18)

Univ. NTT Data Cluj – CSU Medicina Tg. Mureș = 3 : 2 (25:23, 27:29, 14:25, 25:16, 15:12)

Au arbitrat:  Cosmin Tudorache, Alexandru Prodana (București), Valentin Besoi (Rm. Vâlcea) și Ionuț Buciu (Zalău).  Observatori F.R.V. : Vasile Dușa, Traian Marinescu.

Toate meciurile au fost transmise pe canalele:  You Tube: Redeșteptarea, Facebook: CSM Lugoj – volei

Secția de volei a Clubului Sportiv Municipal ține să mulțumească pentru sprijinul oferit la organizarea turneelor dintre 20 – 22 noiembrie și 10 – 12 decembrie companiei Octavian Catering Lugoj, firmei Lugoj Taxi, societății Turism Dacia Lugoj, firmei Go Media, echipei conduse de Ștefan Festo care a realizat integral transmisiunile TV, Clubului Sportiv Școlar Lugoj, precum și voluntarilor implicați în desfășurarea activităților de triaj epidemiologic, asistență medicală și ordine dictate de situația actuală.

S-a încheiat un tur dificil de campionat, după care lugojencele ocupă un loc bun în clasament. Mai mult decât se spera, în condițiile în care nu s-au putut prezenta la turneul de la Galați, pierzând două partide prin neprezentare și neefectuând antrenamente o bună bucată de timp, cu majoritatea sportivelor și jumătate din staff în izolare la domiciliu. Totuși, cele cinci victorii din nouă meciuri jucate ne dau speranțe pentru retur, mai ales că situația financiar-organizatorică este una normală pentru obiectivul propus și, în urma discuțiilor la nivelul Primăriei Lugoj, sunt create condiții materiale bune în acest sens până la final de campionat. Lucru pe care îl asigură finanțarea majoritară din partea Consiliului Local și sponsorii actuali ai secției de volei, Rieker și Gammet.

La ora editării acestor rânduri, o delegație de 16 persoane a C.S.M. Lugoj se află în Insulele Canare spaniole, la Las Palmas, unde reprezintă România în faza optimilor de finală ale Challenge Cup, în turneul la care iau parte, alături de Lugoj, gazdele de la CV Gran Canaria, Vandoeuvre Nancy VB (Franța) și Turkish Airlines THY Istanbul. Revenim cu informații în ediția viitoare.

Și, nu uitați, rămâneți aproape de volei!

(Foto: Gabriel Brezeanu)

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.