Volei, Divizia A1. Lugojul, bestia nera pentru vicecampioană

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

Dan H. BRUDIU

Asta deoarece, în ultimii ani, în mai multe rânduri, titrata și pretențioasa grupare dâmbovițeană a suferit eșecuri contra Lugojului în momente când pornea favorită și avea nevoie mare de punctele puse în joc. Situația din week-end era aceeași. Sosită din postura de vicecampioană a ediției trecute, echipa italianului Giovanni Caprara (considerat pe bună dreptate unul din antrenorii valoroși ai voleiului mondial) era, la ora startului partidei, cea mai în formă echipă a României, după ce învinsese Blajul cu 3:0 în campionat și Rapidul cu 3:1 în Giulești, în Cupa României. Și susținea la Lugoj ultimul examen oficial înaintea semifinalei cu CSM Alba Blaj din Cupa CEV, într-un meci în care avea nevoie de victorie pentru a rămâne pe locul doi înaintea startului fazei Play-Off, poziție pe care i-o poate lua acum Rapidul în cazul unei victorii de trei puncte în restanța cu Lugojul. Numai că, în fața propriilor suporteri, a celor aproximativ 1.000 de suflete care în ultima vreme au încălzit permanent atmosfera în sala lugojeană, echipa ce reprezintă Banatul la cel mai înalt nivel e greu de răpus. Pentru formația în albastru, energia pozitivă a publicului a fost determinantă în ultimele jocuri, contribuind atât la spectacolul pe care ni-l dorim, cât și la marile victorii ce s-au conturat în acest sezon. Așa a fost și în week-end, după două victorii reconfortante  cu 3:0 la Pitești, una în campionat și alta în Cupa României în fața team-ului argeșean pregătit de Bogdan Paul. Meciuri care au inaugurat oficial noua Pitești Arena, sală polivalentă cu capacitate de 4.900 de locuri.

Segrt – Caprara = 2 : 0

A doua victorie surpriză pe care Lugojul o reușește în fața multinaționalei din Dâmbovița, care are în compo-nența sa, pe lângă stafful tehnic, nume grele din voleiul european: sârboaica Ana Bjelica, campioană mondială în toamnă, centrul bulgar internațional Todorova, coordonatoarea belgiană Van de Vyver, cu care Târgoviște a obținut spectaculos titlul acum doi ani, plus internaționalele Calotă, Ionescu, Matei și Buterez, ultima desemnată cea mai valoroasă voleibalistă a României în campionatul precedent. După victoria pe care Lugojul a repurtat-o la limită, 3 : 2, în tur la Târgoviște, este a doua oară în acest sezon când galonata formație în portocaliu pierde puncte în disputele cu sportivele antrenate de Ugljesa Segrt. Al cărui staff a pregătit din nou remarcabil o partidă grea, jucată într-un ritm și într-o perioadă infernală pentru o echipă angrenată pe mai multe fronturi în competițiile la care a luat și ia parte. Dar care a arătat, pe lângă calitate, multă voință și determinare în duelul cu un adversar considerat favorit înaintea primului fluier.

C.S.M. Lugoj – C.S.M.Târgoviște = 3 : 2 (15:25,25:23,23:25,25:17,15:10)

C.S.M. Lugoj: Liza Ruban – 21 p, Andreea Gemănariu – 11 p, Aliona Martiniuc – 21 p, Simina Străchinescu, Georgiana Popa – 16 p , Veronica Bezhandolska – 7 p, Daiana Roman, Tanja Grbic – 2 p, Marina Anghelache – 1 p, Silvija Popovic, Adriana Popa – libero. Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Marius Roșu.

C.S.M.Târgoviște: Rodica  Buterez – 11 p,  Mira Todorova – 12 p, Ana Bjelica – 23 p, Jovana Mirosavljevic – 13 p, Ilka Van de Vyver – 2 p, Iuna Zadorojnai –  2 p, Adriana Matei – 4 p, Denisa Ionescu – 6 p, Petruța Orlandea – 1 p, Diana Calotă, Nikolina Bozicevic, Ale-xandra Ciucu – libero.  Antrenori: Giovanni Caprara, Irina Kirilova, Gabriel Enache.

Au condus jocul: Benone Vișan, Cristian Cristea, Observator FRV: Dorin Ștefan (toți din București).

Statistică:  C.S.M. Lugoj –  C.S.M.Târgoviște =  total puncte:  103 : 100, directe  79 : 74  (din atac 65 : 56), din serviciu: 2 : 4, blocaje punct: 12 : 14, eficiență atac: 46% – 41%.        

Victorie de echipă, după care ar fi nedrept să facem remarcări speciale. Subliniez doar că o echipă de nivelul celei care a stat în fața sportivelor noastre putea fi învinsă doar cu un joc în care toate componentele sextetului din teren să se situeze aproape de valoarea ma-ximă a posibilităților individuale, plus o chimie a colectivului care să suporte șocurile și chiar fluctuațiile ce, inerent, apar în cursul unui meci cu aproape două ore durată efectivă! Mai ales că vicecampioanele au pornit excelent în partidă, adjudecându-și clar primul set și dând impresia că vor încheia rapid conturile în Banat. Numai că întâlnirea a adus de o parte și de alta a fileului două team-uri cu experiență și rezultate internaționale în acest sezon, iar Lugojul din teren și cel din tribune au crezut, au sperat și au acționat în tandem ireproșabil. Transmițând încă o dată tuturor informația că, în voleiul mare sau mic, de aici sau de oriunde, lucrurile nu sunt decise decât atunci când ultima minge atinge terenul. Iar atunci când lucrurile sunt bine gestionate sportiv, tehnic și organizatoric, șansele ca sportul să adune și să bucure oamenii care i se alătură sunt mari. Felicitări, C.S.M. Lugoj și familiei care s-a creat în jurul acestui fenomen. Ultimul meci din retur pentru lugojence e restanța din Giulești, cu Rapid, care va stabili clasamentul înaintea fazei Play-Off. De la Torino, lotul se deplasează direct în Capitală, unde sâmbătă, la 15,30, se joacă Rapid București – C.S.M. Lugoj. Meciul va fi transmis înregistrat seara pe TVR 3.

Trofeul și medaliile europene se dau în Banat!

Vă reamintesc, în CEV Challenge Cup au fost 64 de echipe, au rămas două: Reale Mutua Fenera Chieri (TO) (Italia) și CSM Lugoj (România). Care își vor disputa marea finală în două manșe: turul, în 15 martie, orele 20, în Palazzetto dello Sport Palaruffini din Torino (3.900 locuri) și returul, în 22 martie,  orele 18,30, în Sala Sporturilor Constantin Jude (fostă Olimpia) din Timișoara, 1.400 locuri. Vă așteptăm alături de noi!  Mai ales că în Timișoara va sosi un charter închiriat de clubul italian pentru 160 de persoane care vor susține squadra italiană la Timișoara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.