Volei, Divizia A1: Gazde în turneul al treilea

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

CSM Lugoj

Dan H. BRUDIU 

În formula adoptată în premieră de F.R. Volei, potrivit conjuncturii actuale, turneele cu numărul unu și doi ale Diviziei A 1 au programat, practic, etapele unu – patru ale Campionatului Național în Divizia A 1 la volei feminin. Din păcate, parcurgem un sezon special, în care ierarhiile pot fi ușor răsturnate sau serios influențate de problemele medicale ale competitoarelor.

Asta deoarece, cu mijloace materiale net inferioare grupărilor din fotbal, formațiile prim-divizionare din volei (și alte sporturi de echipă) nu-și pot permite construirea unor loturi foarte numeroase, cu opțiuni de schimbări de valoare egală cu titularii deveniți, din diverse motive, indisponibili. La normalele accidentări sau cauze medicale obișnuite se adaugă, de-acum, testările Covid 19 obligatorii ce se efectuează cu 48 de ore înaintea startului fiecărui turneu. Cu consecințele de rigoare, majoritatea echipelor fiind, până acum, mai mult sau mai puțin, afectate de rezultatele acestora.

Regulamentul F.R.Volei precizează că orice caz depistat pozitiv este supus izolării și supravegherii medicale a sportivului pentru 14 zile și, evident, interdicției de a fi utilizat la joc. Dar penalizează cu înfrângere și consideră neprezentare situația în care una dintre echipe nu prezintă observatorului un număr minim de zece teste, din care cel puțin șase negative. Iar, din acest punct de vedere, cel mai  mult au avut de pierdut până acum C.S.M. Lugoj și Universitatea Cluj, care nu au putut evolua la turneele de la Galați și Pitești. În timp ce Bacăul a pierdut surprinzător cu Medgidia, iar Rapidul a fost la un pas de a învinge Blajul, într-un meci în care a condus cu 2 : 0, dar a cedat cu 2 : 3, obținând totuși un punct de nesperat în condiții normale.

În etapa ce urmează, Dinamo va juca fără opt sportive importante, existând șansa să fie depășită de Galați și Cluj! E adevărat, există și cazuri, cel puțin ciudate, de team-uri care nu au înregistrat vreun caz de Covid 19, dar, lăsând speculațiile la o parte, concentrarea cade acum pe situația lugojencelor, una deloc de invidiat în acest moment și care trebuie depășită cât se poate de efficient din punct de vedere sportiv.

Turneul din Sala Sporturilor Ioan Kunst-Ghermănes-cu, organizat de C.S.M. Lugoj, ce are loc între 20 și 22 noiembrie 2020, adună trei formații de valoare foarte apropiată, cel puțin teoretic:

C.S.O. Voluntari (antrenor Valerijan Luka) e una din grupările cu mari investiții în intersezon și pretenții declarate la primele șase locuri în clasament.

Lot (număr oficial): 1. Bianca Manolache, 2. Diana Vereș, 3. Aleksandra Cveticanin (SRB), 5. Gabriela Dan (Bălae), 7. Daiana Roman, 8. Loredana Filipaș, 9. Ana Maria Lupa (Hambele), 10. Sonia Teianu, 11. Edina Selimovic (BIH), 14. Alice Kapelovies, 15. Andreea Ispas, 17. Alexandra Babas.

Staff tehnic: Valerijan Luka (A1), Milan Ljubicic (A2), Cătălin Constantin (A2), Dănuț Mavrodin (statistician).

Puncte forte: experimentatul coordonator de națională Kapelovies, perechea de centrali Selimovic-Roman, extrema Cveticanin și cel mai productiv atacant al campionatului, Loredana Filipaș (1,97 m). Și o remarcă: în lotul actual figurează nu mai puțin de cinci sportive și un tehnician care au înregistrat, de-a lungul anilor, rezultate deosebite sub culorile C.S.M. Lugoj!

C.S. Medgidia (antrenor Florin Voinea) a fost revelația sezonului trecut și tinde să păstreze linia de performanță, acontându-și în vară serviciile unor voleibaliste cu experiență și cotă. Obiectiv: Play-Off.

Lot (număr oficial): 1. Diana Ariton, 3. Jovana Gogic (SRB), 4. Larisa Vasilică, 5. Mihaela Jeremic (ROM/SRB), 6. Mihaela Albu, 7. Petruța Orlandea, 9. Elena Nanu, 10. Andreea Petra, 11. Adriana Matei, 12. Cristina Miron (Cazacu), 15. Marina Cojocaru, 17. Andreea Ordeanu, 18. Loredana Hodorogea (Dobriceanu).

Staff tehnic: Florin Voinea (A1), Radu Began (A2), Valentin Drăghici (prep. fizic), Cristian Nedelcu (fizio-terapeut), Diana Mihai (statistician).

Puncte forte: perechea de centrali  Petra-Ariton, extremele Matei și Miron, libero-ul de națională Albu. Și o atmosferă foarte bună de echipă, dată de rezultatele din primele etape.

Lista definitivă a loturilor participantelor la turneu va fi publică, evident, cu 48 de ore înainte de start, atunci când se vor cunoaște rezultatele testelor efectuate în data de 18 noiembrie 2020. Toate jocurile turneului de la Lugoj vor fi transmise în direct, zilnic de la 18,30, după cum urmează:

YouTube: httpps://www.youtube.com/channel/UCsuyXYANY3KaHZud3ezuLRQ

Facebook: httpps://www.facebook.com/CSM-Lugoj-volei-794963417258085

Trecem printr-o perioadă mai dificilă. Dar, nu uitați, țineți aproape de volei!

Grupa 1 (Lugoj):

20.11.2020 CSM Lugoj – CSO Voluntari   (18,30)

21.11.2020 CSO Voluntari – CS Medgidia   (18,30)            

22.11.2020 CSM Lugoj – CS Medgidia   (18,30)           

Grupa 2 (Pitești):

FC Argeș – Medicina Tg. Mureș , Medicina Tg. MureșVolei Alba Blaj, FC Argeș – Volei Alba Blaj

Grupa 3 (Târgoviște)

CSM Târgoviște – Știința Bacău,  Știința Bacău – Rapid București, CSM Târgoviște – Rapid București

Grupa 4 (București)

Dinamo București – Univ. Cluj, Univ. Cluj – CSU Belor Galați, Dinamo București – CSU Belor Galați

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.