Volei, Divizia A1, etapa a V-a. C.S. Medgidia -CSM Lugoj: 3 : 1 (25:23, 25:23, 20:25, 25:19)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

C.S.Medgidia: Ioana Baciu (25), Diana Ariton (9), Ramona Rus (8), Alexandra Trică (7), Larisa Vasilică (1), Diana Calotă (1), Raisa Ioan (2), Loredana Hodorogea (6), Andreea Ordeanu (3), Mihaela Albu. Antrenor: Florin Voinea

CSM Lugoj: Tanja Sredic (11), Sara Sakradzija (18), Loredana Filipaș (17), Bojana Celic (10), Simina Străchinescu, Andreea Gemănariu (3), Georgiana Popa (1), Katarina Canak (6), Petya Barakova (3), Adriana Popa.  Antrenor: Ugljesa Segrt

Joc foarte important de clasament, în care, pentru a menține trena cu careul 1 – 4, era nevoie de  puncte. Chiar și din sala surprizei de start a campionatului, Medgidia învingând campioana Târgoviște chiar pe terenul acesteia și devenind favorită la medalii în acest sezon.

Atu-urile dobrogencelor: prezența în lot a Ioanei Baciu, cea mai valoroasă voleibalistă a României la ora actuală, a coordonatoarei Diana Calotă, liderul de valoare al coordonatoarelor românce în prima ligă și a libero-ului reprezentativei Mihaela Albu, cea mai bună jucătoare de pe teren în thrillerul din week-end, care s-a defășurat permanent pe muchie de cuțit. Plus internaționalele Trică și Albu, eficiente și ele.

Paradoxal, privind statistica oficială, e de neexplicat cum s-a pierdut jocul, în condițiile în care Lugojul a fost superior la punctele realizate din serviciu, la directe și blocaj. Una din explicații este că gazdele s-au concentrat și au mizat totul pe arma lor numărul unu, greu de contracarat, au jucat mai simplu, au riscat și au greșit mai puțin. Plus câteva erori de arbitraj contra Lugojului în faze decisive ale jocului care, atunci când pleci de la 0 : 2 la seturi cu 23 : 25 în două rânduri, apasă greu…

Totuși, lugojencele au revenit în joc după adjudecarea setului trei, ducându-l pe cel de-al patrulea la 18:18 și apropiindu-se de un posibil set decisiv. N-a fost să fie, naționala română de la Blaj având nervii mai tari pe final și explodând într-o horă a victoriei care le consolidează poziția pe podium, după patru seturi frumoase, de calitate apreciabilă.

Alergând, vrând-nevrând, pe trei fronturi: campionat, Cupa României și Challenge Cup, C.S.M. Lugoj  și-a asumat conștient o misiune dificilă, pe care va trebui s-o ducă la bun sfârșit. Evident, poate fi invocată, pe lângă uzura fizică pe care o resimt câteva din echipierele C.S.M.-ului, și criza de timp a pregătirii tactice amănunțite a unor meciuri ce se desfășoară din trei în trei zile. Sperăm însă că experiența multora din componentele lotului va duce la trecerea peste momentele dificile care au apărut și încă urmează, sarabanda jocurilor neoprindu-se până după mijlocul lui decembrie.

Statistică:  C.S. Medgidia – C.S.M. Lugoj = total puncte:  95 : 90, directe: 62 : 69  (din atac 56 : 50), din serviciu: 2 : 7,  blocaje cu punct: 5 : 12, eficiență medie atac:  38 % – 37 %        

Celelalte rezultate ale etapei:

Dinamo București – SCM U Craiova 3-1 (25:17, 25:21, 21:25, 25:18)

Rezultat normal, universalul sârb Jelena Vulin (23 p) fiind din nou forța de atac nr.1 a dinamovistelor, decisivă și în condițiile în care tresărirea de orgoliu a oltencelor n-a fost una consistentă.

CSO Voluntari – CSM Targoviște 3-2 (21:25, 25:23, 25:15, 21:25, 15:13)

Surpriză, mai ales că Voluntarii au evoluat fără căpitanul Nneka Onyejekwe. A excelat Eli Uattara, cu 27 de puncte, ajutată serios de muntenegrencele Vukovic și Milovic, peste Buterez, Erzen, Matei și Ortiz ca eficiență. Dar, cum mai spuneam, e imposibil ca mâna italianului Caprara să nu se simtă în curând la dâmbovițence.

CS U NTT Data Cluj – CSM Volei Alba Blaj 0-3 (17:25, 11:25, 11:25)

Deplasare fără probleme pentru internaționala din Alba la Cluj, grupare fără argumente în fața unui lot mult superior.

Dacia Mioveni – ACS Volei Turda 3-1 (25:14, 25:16, 20:25, 25:18)

Gazdele nu au turat destul motoarele și le-au luat în glumă pe fetele antrenate de brazilianul Rizola, care au apucat să ciupească un set pe terenul unei echipe greu de învins în propria sală.                                     

Rapid București  – Știința Bacău = 3 : 0 (25:16, 25:19, 27:25)                     

Rezultat normal, experiența sportivelor în vișiniu făcând clar diferența în fața unui team care evoluează cu randament scăzut în afara Bacăului.

Etapa viitoare (13.11.2021):

C.S.M. Lugoj – Știința Bacău

S.C.M. U Craiova  – Rapid București

C.S.M. Targoviște – Dinamo Bucuresti

C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.O. Voluntari

A.C.S. Volei Turda –  C.S. U NTT Data Cluj

C.S. Medgidia – Dacia Mioveni

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.