De la Căcîțu la Ciucălacu [un editorial de Dan Timaru]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Efervescența politică rezultată din emulația clasei conducătoare a umplut spațiul mioritic de miasma inconfundabilă, dar originală, a gândirii dâmbovițene. Dacă până mai ieri peneliștii își făceau cruci și scuipau de trei ori în sân când auzeau de pesediști, iată că astăzi, bineînțeles numai și numai pentru că ei vor binele poporului și propășirea Maicii România, aceștia îngroapă trecutul și întind mâna fratelui pesedist.

Este nevoie urgent de un consens politic și băieții galbeni împreună cu cei roșii bagă cuțitele sub masă. Oștenii  se retrag în tranșee, iar lupta la baionetă se întrerupe până la primăvară. Acum țara are nevoie de tihnă, pentru că suntem într-o nouă etapă istorică, adică trecem de la trecutul Căcîțu la prezentul Ciucălacu.

Mă uit la cei doi bărbați de stat, Ciucă și Ciolacu, cum se pregătesc ei, mânca-i-ar mama Românica, să salveze națiunea de la pieire. Bă, eu zic că ciucalacii ăștia doi, când își șterg lacrimile de poala maicii România, au trăiri doar de la brâu în jos. O să ne-o tragă gospodărește!

Iar în primăvară ne vom trezi și regulați, și cu banii luați. Ne pasc cele trei ceasuri rele, care măsoară apa, gazul și curentul, dar noi stăm cu ochii holbați în televizor, ca să vedem cum se pupă nemernicii ăștia după ce s-au scuipat.

La primăvară, ne vom uita în pungă precum curca în lemne, iar ei, pe cai albi, vor defila prin fața noastră, autointitulându-se salvatorii națiunii. Asta numai în cazul în care noi mai apucăm primăvara.

Acum, când populația ia cu asalt cimitirele, mă pot gândi că fericiții care vor mai respira când va da din nou colțul ierbii vor avea privilegiul de a urmări și circul de primăvară.

Necuvântătorul Klaus de Sibiu are destul timp să scrie până atunci scenariul evenimentelor politice. Să nu vă speriați că circul se închide în perioada sezonului rece. Aurifera Șoșoacă rămâne pe poziție! La fel și perdantul Ludovic Orban, care va continua melodramatic să țipe că cineva i-a furat caii galbeni cu care el bătea câmpii politicii.

Cioloș, desigur, va intra în hibernare, visând că roade și el din cioloșul, pardon ciolanul puterii. Și în acest timp, când aleșii noștri fac balet politic pe marș funebru, Bill Gates pregătește certificate verzi până la al optulea val. Asta se întâmplă când politicienii se cred doctori și când doctorii devin politicieni, iar Bill Gates e pe val.

Dar cum zice poetul: ce e val ca valul trece… Și dacă tot veni vorba de poezie, să vă spun și eu una: „Vine iarna, n-am palton,/ Las’ să vină, am baston,/ Când mi-e foame și mi-e frig,/ Iau bastonul și mă plimb,/ Și-n guvernul Ciucălacu,/ Sper că n-o să mă ia dracu!”

 

Despre admin 6584 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.