Volei, Divizia A1, Etapa a IV-a. Meci de clasă, cu punct, pe terenul campioanei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Nu doar se pare, ci e sigur că asistăm la cel mai greu start de campionat de care putea avea parte reprezentanta Lugojului la nivelul elitei în volei. În primul rând din cauza rezultatului tragerii la sorți, care ne-a adus în față, în primele patru etape (după ciocnirile din Supercupa României), trei dintre protagonistele de bază ale campionatului intern, cu două deplasări infernale (Voluntari și Blaj). Doi, din cauza unor probleme de sănătate și indisponibilitate pe care doi din cei trei centrali la dispoziție ai lotului (Roman, Bezsandolska) le-au avut în această perioadă. La care se adaugă dereglările în antrenamente și jocuri oficiale pe care le-a provocat problema infiltrațiilor de apă în acoperișul Sălii Sporturilor și reparațiilor de lungă durată care nu permit activitatea în sală, care însă, sperăm și e de dorit să fie rezolvată de urgență.

După victoria istorică cu 3 : 1 a Lugojului din semifinalele Supercupei României, Blajul ne-a așteptat în campionat cu o mare sete de revanșă, după ce a evoluat tot mai convingător în primele etape, nepierzând niciun set în trei meciuri. Aliniind garnitura de gală, în care excelează cele trei campioane mondiale cu Serbia (Milenkovic, Kocic și Mirkovic), alături de care Dimitrova, Russu și Faleș prezintă, opinez, sextetul favorit la titlu și în acest an. Sportivele noastre au pregătit foarte bine jocul și, fără complexe într-o sală foarte dificilă, atipică, au arătat aproape pe tot parcursul partidei că pot juca la nivelul adversarului.

„Formația din Blaj e una puternică prin definiție, în timp ce CSM Lugoj a devenit cu adevărat una din forțele campionatului. Echipa arată extraordinar de bine, transferurile făcute au întărit-o foarte mult și nu trebuie să fii mare specialist ca să îți dai seama că lugojencele  vor avea un rol și un cuvânt extrem de important de spus în acest campionat. Din fericire, meciul de azi e în direct la TVR 3, așa că toată lumea va putea vedea la lucru două din forțele întrecerii interne.”

Am preluat din prezentarea pe care site-ul intern românesc de volei o făcea în avanpremiera jocului. Care a oferit de toate, dar în primul rând echilibru – observați asta și din statistica de mai jos – și apoi un spectacol permanent. Însă dacă Blajul are multe momente când folosește o singură voleibalistă româncă în teren (centrul Faleș sau Ioan schimbă cu liberoul Ispas sau Cojocaru), Lugojul a folosit permanent două pe postul de centru (Gemănariu sau Roman) și extremă (G. Popa sau Rus), având și variantele Străchinescu, Anghelache sau A. Popa în anumite momente ale jocului.

Sâmbătă, 12 noiembrie, Blaj:

C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.M. Lugoj:

3 – 2 (22:25, 25:22, 15:25, 25:14, 16:14)

Statistică:

Total puncte: 103 : 99, blocaje – punct: 5 : 10, ași din serviciu: 7 : 6, erori la serviciu: 8 : 11, atacuri – punct: 63 : 62, eficiență atac: 44% – 42%.

C.S.M. Volei Alba Blaj:

Coordonatori de joc: Sladana Mirkovic (Serbia) – 6 p, Iarina Axinte, 

Extreme: Gergana Dimitrova (Bulgaria ) – 17 p, Bojana Milenkovic (Serbia) –  13 pSorina Miclăuș – 2 p, Andrea Kossyanova (Cehia),

Centrali: Jovana Kocic (Serbia) – 13 p, Raisa Ioan – 4 p, Georgiana Faleș 1 p,

Universali: Viktoriia Russu (Rusia) – 13 p,  Jovana Cirkovic (Serbia) – 1 p,

Libero: Andreea Ispas, Andra Cojocaru,    

Staff tehnic: Stevan Ljubičić (antrenor principal – Serbia), Ivan Bucevac – Serbia , Tudor Glogovețan  – antrenori secunzi , Dobrica Šopalović (preparator fizic –Serbia), Petru Ban – fizioterapeut, Ognjen Marković (statistician – Serbia).

 

C.S.M Lugoj:

Coordonatori de joc: Tanja Grbic (Serbia) – 2 p, Marina Anghelache,

Extreme:  Georgiana Popa 13 p, Ramona Rus, Yelizaveta Ruban (Ucraina/Azerbaidjan) – 17 p,

Centrali:  Andreea Gemănariu 7 p,  Veronika Bezhandolska (Bulgaria) – 13 p, Daiana Roman 1 p,

Universali: Aliona Martiniuc (Rep. Moldova) – 24 p,  Simina Străchinescu,

 Libero: Silvija Popovic (Serbia), Adriana Popa,

Staff tehnic: Ugljesa Segrt (antrenor principal – Serbia), Marius Roșu, Dragan Grbic (Serbia) – antrenori secunzi, Mircea Roșu (statistician), Vasile Canea (preparator fizic), Mădălina Iftimie (fizioterapeut).

Greu de făcut cronica unui meci dramatic, în care scorul putea fi oricare. La 2 : 1 pentru CSM Lugoj, echipă ce impresionase prin evoluția din primele trei seturi, sala din Blaj a reacționat vulcanic, exemplar din acel moment, împingând gazdele spre singurul rezultat victorios care se mai putea obține (3 : 2), chiar dacă punctele se împărțeau între combatante. E drept că, deși antrenorii Lugojului au odihnit în setul patru, din momentul desprinderii decisive a gazdelor, majoritatea titularelor din sextet, odată cu trecerea timpului, în setul cinci, impresionanta forță și eficiență în atacul nostru a scăzut. Nu mult, dar suficient să per-mită gazdelor, mai norocoase în câteva cazuri, să se impună cu 16 : 14 în setul cinci final. A decis plusul de experiență și valoare din terenul campioanei, în care chiar liderul de valoare Milenkovic a adus punctele victoriei la 14:14 și 15:14.

O partitură foarte bine interpretată de formația lugojeană în urma unui joc, o spun din nou, excelent pregătit. A lipsit foarte puțin pentru un nou imens succes, dar evoluția jocului echipei noastre dă speranțe pentru meciurile ce urmează. Partide care nu sunt deloc ușoare, mai ales că – priviți rezultatele etapei – se confirmă faptul că avem parte de cel mai puternic campionat din ultimii ani. Victoria dinamovistelor (creditate cu șansa a șasea în acest campionat)  pe terenul vicecampioanei din Târgoviște spune multe despre dramatismul multora dintre partidele pe care le vom vedea și disputa în continuare.

Antrenorul Ugljesa Segrt declara la finalul jocului:

„Am avut un program foarte greu. Rămâne regretul că am pierdut cu 3:2, dar putem spune că am și câștigat un punct într-o deplasare grea. Vreau să-mi felicit echipa pentru cum a luptat până la sfârșit, să felicit și Blajul, care arată principala favorită la titlu. Avem echipă bună în acest an, vin acum jocuri mai ușoare pentru noi, dar importante sunt meciurile din Play-Off, în martie. Da, am pierdut de trei ori cu 3:2, dar setul cinci e o loterie, în care intervine mult experiența și valoarea jucătoarelor. Gândiți-vă că noi jucăm cu o fată de 19 ani permanent în teren!”.

Rezultatele etapei a patra:

C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.M. Lugoj = 3 : 2 (22:25, 25:22, 15:25, 25:14, 16:14)

C.S.O Voluntari – C.S.M. Știința Bacău = 3 : 1 (25:27, 25:10, 25:18, 25:9)

C.S.U. NTT Data Cluj – Argeș Pitești  – amânat pentru 23.11.22

C.S.M București – S.C.M.U Craiova = 3 : 2 (14:25, 27:25, 24:26, 26:24, 15:10)

C.S.M. Târgoviște – Dinamo București = 2 : 3 (26:28, 23:25, 25:23, 25:23, 12:15)

Rapid București  – etapă pauză. 

Sâmbătă, să fim din nou împreună la Buziaș!

După seria dificilă de patru jocuri din start și deplasarea de la Cluj, desfășurată în Ardeal cu acordul FR Volei, echipa Lugojului schimbă forțat terenul propriu la câțiva kilometri distanță.

În etapa a șasea a Campionatului național divizia A 1, elevele antrenorului Segrt dau replica Universității Craiova – un team mai bun decât în sezonul trecut – în Sala Sporturilor Victoria din Buziaș, așteptând din nou suporterii lugojeni alături, la un joc cu un caracter special, pe care, evident, l-am fi dorit desfășurat într-adevăr acasă.

C.S.M. Lugoj va pune la dispoziția celor interesați două autobuze care vor pleca din fața Sălii Sporturilor din Lugoj în ziua jocului, la orele 16,30.

Sâmbătă, 19 noiembrie, orele 18,00, BUZIAȘ:

 C.S.M. Lugoj – S.C.M.Universitatea  Craiova

Intrarea în sală este gratuită.

Vă așteptăm ca de obicei, fiți alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.