Volei. Divizia A1. Crește turația

În timp ce grupările care au reprezentante în Divizia A1 la volei feminin își continuă pregătirea în vederea startului oficial  A1 (10 octombrie, etapă în Cupa României, 17 octombrie, prima etapă din campionatul ce are loc între 17.10.2020 și 20.03.2021, cu faze finale Play-Off și Play-Out între 27.03 și 17.04.2021), apar noi informații despre transferuri realizate de prim-divizionarele din peisajul intern. După ce am anunțat achizițiile pretendentelor la titlu –  C.S.M. Volei Alba Blaj, de cinci ori campioană a României, C.S. Dinamo București, vicecampioana (cu 21 de titluri naționale la activ) și C.S.M. Târgoviște, bronzul ediției trecute, după ce am trecut în revistă numele interesante apărute la C.S.O. Voluntari, Rapid București, C.S. Medgidia, C.S.U. Belor Galați, F.C. Argeș Pitești, Univ. NTT DATA Cluj și C.S.M. Lugoj, multe dintre acestea în premieră pentru campionatul intern, iată că echipele care au întârziat achizițiile le-au făcut publice, cu aproximativ o lună înainte de primul fluier.

Am rămas datori curioșilor de noutăți voleibalistice de la:

Știința Bacău, fostă campioană și mereu prezentă pe podiumul național și în Cupele Europene intercluburi, a renunțat la câteva nume importante aflate la final de contract (Kapelovies la Voluntari,  Rogojinaru la Rapid, Cazacu la Medgidia, Stoian la Craiova), dar a reușit să le păstreze dintre cele experimentate pe Slavina Koleva, Georgiana Faleș și Lorena Ciocian, aducând în noul lot, din afara granițelor, pe Ivana Blazevic (coordonatoare, Croația), Kinga Kasprzak (extremă, Polonia), Ana Veljkovic (centru, Muntenegru), Magdalena Kuziak (libero, Polonia) și fiind încă în discuții cu câteva sportive străine. Antrenor: prof. Florin Grapă.

C.S.U. Medicina Tg.Mureș a înrolat un important contingent de straniere din Serbia (Sara Pavlovic – universal, Milica Iovanovic – coordonatoare), Muntenegru (Danijela Dzakovic – extremă, Jelena Cvijovic – extremă), Bosnia (Arjana Okuka – centru) și SUA (Witt Brittany – libero), adăugându-le la distribuția cu care a obținut promovarea în primăvară. Având pe banca tehnică același tehnician ca în sezonul trecut, sârbul Predrag Zucovic.

C.S.M. Lugoj e antrenează zilnic la Sala Sporturilor, în zilele următoare având planificate câteva antrenamente comune cu colegele de competiție de la Universitatea Cluj și CSU Medicina, la Lugoj și la Tg. Mureș. Evident, în condițiile permise de actualele reglementări. Din lotul condus de tandemul Segrt-Grbic lipsește Andra Savu – Badiu, aflată în cantonamentul echipei naționale de junioare în pregătiri pentru turneul final al Campionatului European Under 17 ce va avea loc în Muntenegru.

Challenge Cup 2019-2020-2021, sub semnul Istanbulului!               

După cum ați aflat deja, la a doua participare a Lugojului în competițiile continentale intercluburi, tragerea la sorți desfășurată la Lausanne ne-a calificat direct în faza optimilor de finală ale Challenge Cup. Un lucru norocos într-un fel, dar posibil datorită coeficientului de țară foarte bun (locul 6) pe care voleiul îl are la feminin, în Europa. În  11 octombrie – tur și 24 octombrie – retur se vor juca șaisprezecimile, acolo unde campioana și vicecampioana României vor evolua astfel:

C.S.M. V.A. Blaj  – VBC Chesaux (Elveția)

Dinamo București – AJM FC do Porto (Portugalia)

Optimile de finală ale competiției au loc în 08/10.12. tur, 22/24.12.20 retur. Formația Clubului Sportiv Municipal Lugoj întâlnește în această fază într-o dublă manșă echipa calificată din meciurile THY Turkish Airlines Istanbul – OK Kastela (Croația).

Acest lucru având în vedere că, în week-end, în Serbia, buna noastră cunoștință europeană (cu sediul în partea… asiatică a metropolei) din sezonul trecut și-a adjudecat Cupa Balcanică după ce a trecut în finală de campioana Serbiei, Zeleznicar Lajkovac. Echipă sârbească pe care ați văzut-o în urmă cu un an la Lugoj, și la care evoluează, printre altele, valoroasele ex-dinamoviste Marina Vujovic și Maja Savic. În calitate de laureată a BVA Cup, echipa turcă s-a calificat, conform regulamentelor CEV, în Challenge Cup. O cupă-obiectiv pe care speră să o câștige în noul sezon, anul trecut competiția blocându-se la faza semifinalelor, unde THY Istanbul era mare favorită!  Teoretic, în șaisprezecimi, o surpriză croată este foarte greu posibilă, așa încât, în decembrie, distribuția drapelelor naționale din Sala Ioan Kunst-Ghermănescu în faza optimilor de finală va fi aceeași ca în… ianuarie (FOTO) !

Dan H. BRUDIU

 

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.