Cum poți primi 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuințelor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Prin  Programul Casa Eficientă Energetic, care are un buget de 430 de milioane de lei, aproximativ 9.000 de proprietari de case își vor putea eficientiza energetic locuințele.   Aceștia pot beneficia  de  o  primă  în  valoare  de  maxim  15.000  de euro (aproximativ 70.000 de lei), sumă pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor o finanțează prin AFM.

Finanțarea nerambursabilă decontează 60% din costul unor astfel de lucrări. Cheltuielile  eligibile ale  Programului  vizează:  instalarea  de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc.

Condiția eligibilității proiectului este ca eficiența energetică a locuinței să crească, după implementarea acestuia,cu cel puțin o clasă energetică. Urmează ca toți cei  interesați de „Casa Eficientă Energetic” să depună online  cererea pentru prima energetică, însoțită de un certificat de performanţă energetică inițial și un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea.

Aplicația pentru înscriere este disponibilă  pe site-ul www.afm.ro. După acceptarea cererii, proprietarii au la dispoziție 15  zile pentru a depune dosarul. După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni. La final, AFM decontează 60% din investiție, după un nou audit energetic al casei.

 (A. P.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.