Volei, Divizia A 1. Revin suporterii! În week-end, Cupa C.S.M. Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Vă informam în ediția trecută că, până la reluarea oficială a competiției interne (prima etapă, 9 octombrie, deplasare la Blaj), voleiul senioarelor și-a programat câteva partide de pregătire în care staff-ul tehnic să încerce cristalizarea unui potențial sextet de bază și să identifice opțiuni viabile de schimbări în timpul partidelor.

După constituirea noului colectiv, alcătuit, din câte probabil ați aflat, din opt românce și cinci straniere, lotul a trecut de la pregătirea fizică la meciurile amicale programate. S-au jucat până acum patru partide: două la Zrenjanin în compania prim-divizionarei Klek Srbijasume și două în Lugoj, cu Universitatea NTT Data Cluj.

Vine în week-end și momentul mult așteptat al reîntîlnirii cu suporterii lugojeni pentru nou formata echipă a Lugojului. Între 17 și 19  septembrie se desfășoară ediția a unsprezecea a competiției internaționale Cupa C.S.M. Lugoj, în care vor avea loc șase partide. Au fost invitate și vor fi prezente în Banat două din colegele de întrecere în prima ligă ale lugojencelor, nou-promovata S.C.M. Universitatea Craiova și Rapid București, precum și BRSE Swietelski Bekescsaba, multiplă campioană a Ungariei și partener tradițional de jocuri amicale al Lugojului.

În formația S.C.M.U. Craiova – antrenată de Lucian Zlotea – veți putea urmări sportive care au evoluat în prima ligă din România și în anii trecuți, cum sunt brazilianca Talida Jose do Nascimento, muntenegrencele Milivojevic și Cvijovic, gruzina Simoniia, precum și româncele Ramona Breban – Marciu, Roxana Țucmeanu și Ana Stoian, dintre numele consacrate.

Rapid București – antrenori Marius Măcicășan și Iulian Pâslaru – se prezintă în Sala Ioan Kunst-Ghermănescu cu un lot format în mare parte din sportivele sezonului trecut, între care se disting Denisa Rogojinaru, Alexandra Sobo, Ramona Postea, Iuna Zadorojnai, Andra Cojocaru și Irina Radu, colectivului adăugându-i-se din acest an rusoaica Olesya Ivanova și columbianca Melisa Rangel.

BRSE Swietelski Bekescsaba – antrenori Gabor Toth, Antonio Ferrari – clubul cel mai important al Ungariei în ce privește voleiul în ultimul deceniu, revine în Lugoj după doi ani, prezentând un lot valoros în care se disting internaționalele sârbe Sara Klisura și Marta Drpa, rusoaica Anastasia Kornienko, croata Ema Strunjak, finlandeza Salla Karhu și internaționalele maghiare Pekarik, Szatmari, Glemboczki și Molcsanyi. Un lot cu care prietenii noștri vor ataca din nou titlul în Ungaria în sezonul 2021-2022.

C.S.M. Lugoj – antrenori Ugljesa Segrt și Dragan Grbic – își va prezenta oficial lotul într-un mic spectacol în fața propriilor susținători în a doua zi de competiție, înaintea jocului cu Rapid. Așa cum s-a mai scris, alături de lugojencele Georgiana Popa, Patricia Bărbulescu, Adriana Popa și Andra Badiu (absentă la turneu, dar prezentă în naționala României în Mexic, la Campionatul Mondial Under 18), se consemnează revenirile Andreei Petra-Gemănariu, Lorenei Ciocian, achizițiile Loredanei Filipaș și Siminei Străchinescu, precum și ale sârboaicelor Bojana Celic, Tanja Sredic, Katarinei Canak (în lot și sezonul trecut), Sarei Sakradzija și bulgăroaicei Petya Barakova, toate sportive cu prezențe în jocuri europene în anii precedenți.

Meciurile vor fi arbitrate de internaționalii Paul Szabo (Oradea), Tudor Pop (Cluj) și Valentin Besoi (Rm. Vâlcea).

Programul competiției:

Vineri, 17 septembrie 2021:

16.00:   BRSE Swietelsky Békéscsaba – C.S. Rapid București

18,30:   S.C.M. Universitatea Craiova – C.S.M. Lugoj

Sâmbătă, 18 septembrie 2021:

15.30:   S.C.M. Universitatea Craiova – BRSE Swietelsky Békéscsaba

17.00  – prezentare lot C.S.M. Lugoj

18,15:   C.S.M. Lugoj – C.S. Rapid București                                           

Duminică, 19 septembrie 2021:

14.00: C.S. Rapid București – S.C.M. Universitatea Craiova

16.30: C.S.M. Lugoj – BRSE Swietelsky Békéscsaba

Festivitate de premiere

În legătură cu condițiile de participare în sală pentru spectatorii care doresc să vizioneze în premieră la lucru noua echipă a Lugojului, suntem în măsură să vă informăm că în cele trei zile de turneu, în sală va fi permis accesul nelimitat al spectatorilor cu certificat de vaccinare anti-Covid, test PCR, antigen negativ sau dovada trecerii prin boală.

Lugojeni, vă așteptăm la sală, aveți ce vedea. Și fiți, ca de obicei, alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.