Volei. Divizia A 1. La fileu, peste graniță

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Se apropie startul celui de-al treisprezecelea sezon consecutiv la nivelul primei ligi pentru voleiul din Lugoj. Trei cicluri de câte patru ani s-au derulat cu performanțe notabile pentru voleibalistele ce au reprezentat municipiul, în toate acestea echipa Clubului Sportiv Municipal situându-se în poziții de Play-Off. O dată pe locul opt, de trei ori pe șapte, de patru ori pe șase și, în ultimul ciclu, de patru ori pe locul cinci, postură din care s-au obținut tot atâtea calificări în Cupele Europene intercluburi.

După ce a prefațat startul oficial al sezonului voleibalistic în prima ligă cu  puternicul  turneu internațional  Cupa CSM Lugoj, următoarea etapă de pregătire a echipei antrenate de cuplul Segrt – Grbic este participarea la un triunghiular în Ungaria, alături de campioana țării vecine, Vasas Budapesta și vicecampioana acesteia, BRSE Bekescsaba.

Practic, cel mai important moment al toamnei pentru echipă este startul de campionat, care se va produce în 29 octombrie în propria sală, în compania noii vedete a voleiului românesc, Rapid București, campioana bugetelor și a transferurilor în această vară. Așa încât meciurile de pregătire, cum au fost cele din propriul turneu, cum sunt cele din turneul maghiar și participarea la Supercupa României (22 octombrie – semifinala cu CSM Volei Alba Blaj) vor avea darul de a regla mecanismul cu care Lugojul abordează o nouă ediție a întrecerii interne, în care își propune din nou o clasare de top.

Campioana Ungariei, Vasas Budapesta, condusă trei ani de pe banca tehnică de grecul Giannis Athanasopoulos, antrenor al naționalei Cehiei în același timp, prezintă în lot

câteva sportive foarte bune, cum sunt ucrainencele Skrypak și Boyko, ame-ricanca Bannister, slovaca Frichova, azera Abdulazimova, maghiarele Fabian, Torok și Papp. Trupa din capitala maghiară și-a adjudecat în acest an atât campionatul, cât și Cupa Ungariei, rivalitatea acesteia cu gazdele turneului fiind una foarte benefică pentru calitatea campionatului în ultimele sezoane. Fiindcă și BRSE Bekescsaba, multiplă campioană în ultimul deceniu, reprezintă o bornă importantă pentru voleiul maghiar.

Avându-l ca strateg pe Gabor Toth și dispunând de elemente interesante ca sârboaica  Drpa, turcoaica Aktaș, bulgăroaica Vasileva, grecoaica Oikonomidou, ucrainianca Olyniik, unguroaicele Bodnar și Molcsanyi, partenerul tradițional al voleiului lugojean se anunță favorit la titlu în acest an. Oricum, ambele grupări echipe serioase, foarte bine așezate, care constituie parteneri ideali de meciuri amicale și pregătire pentru C.S.M. Lugoj în această perioadă.

Sperăm ca indisponibilitățile apărute în lot în ultima perioadă (Daia-na Roman, Aliona Martiniuc, Veronika Bezhandolska) să fie depășite cât mai rapid, având în vedere că lotul de douăsprezece sportive constituit este unul relativ restrâns și orice absență din teren la jocuri sau antrenamente constituie o problemă dificil de depășit în condițiile ca-lendarului aglomerat și concurenței foarte mari din campionat în sezonul care stă să înceapă.

Lotul C.S.M Lugoj:

Ugljesa Segrt (antrenor principal), Marius Roșu și Dragan Grbic, Marius Roșu (antrenori secunzi), Mircea Roșu (statistician), Vasile Canea (preparator fizic), Mădălina Iftimie (fizioterapeut),

Coordonatori de joc: 11. Tanja Grbic (Serbia), 15. Marina Anghelache,

Extreme: 12. Georgiana Popa, 10. Ramona Rus, 3. Yelisaveta Samadova-Ruban (Ucraina/Azerbaidjan),

Centrali: 14. Daiana Roman, 1. Andreea Gemănariu, 9. Veronika Bezhandolska (Bulgaria),

Universali: 20. Aliona Martiniuc (Rep. Moldova),  2. Simina Străchinescu,

Libero:  8. Silvija Popovic (Serbia), 13. Adriana Popa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.