Volei Divizia A 1. Începe pregătirea sezonului 2021-2022

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

Două luni ne mai despart de startul unei noi ediții de campionat în elită. Va fi, pentru voleiul din Lugoj, a douăsprezecea participare consecutivă în prima ligă. În toate aceste sezoane, cu o singură excepție, echipa s-a clasat între primele șapte din România. Mai mult, de cinci ori pe locul șase și de trei ori pe cinci. Ocazii cu care s-a pătruns în competițiile europene organizate sub sigla Confederației Europene de Volei, în trei rânduri în finale BVA Cup (argint la Bursa -Turcia 2011, Lugoj – România 2013 și Gjilane – Kosovo 2018) și de tot atâtea ori în Challenge Cup (2019, 2020, 2021 – ediție în curs).

Ultima ediție a sezonului intern, 2020-2021, s-a dovedit și cea mai puternică. De aceea afirm că locul cinci obținut de Lugoj în primăvară este cel mai prețios din cele de până acum, concurența fiind extrem de puternică și grupările depășite fiind garnisite cu sportive de mare valoare, cazurile Voluntari, Rapid, Bacău, Galați fiind edificatoare.

În plus, într-o competiție dominată clar de noua campioană C.S.M. Târgoviște, surpriza anului s-a produs în sala de pe malul Timișului, în 7 februarie, atunci când voleibalistele antrenate de cuplul Segrt – Grbic au produs singura înfrângere a trupei dâmbovițene din întreg campionatul ( 2 : 3 ).

Așa cum s-a întâmplat în ultimii ani și cum ne dovedește perioada de transferuri, ambițiile combatantelor cresc de la sezon la sezon, proporțional și investițiile. Așa încât, conform situației la zi, cluburi ca Medgidia, Voluntari, Rapid sau Lugoj, nemaivorbind de Blaj și Târgoviște, speră la o evoluție superioară în următoarea ediție a întrecerii interne.

Lotul Clubului Sportiv Municipal Lugoj este definitivat și, în principiu, modificări nu vor mai apărea până la start. Cu opt sportive de origine română, cinci straniere și același staff tehnic și organizatoric, prima acțiune va avea loc luni, 9 august, la Sala Sporturilor Ioan Kunst Ghermănescu, distribuția pe care o vor avea la dispoziție tehnicienii pentru primele antrenamente fiind de zece sportive, cu trei absențe motivate.

Vor fi prezente, alături de lugojencele Adriana Popa și Patricia Bărbulescu (ambele libero), coordonatoarea Lorena Ciocian (Știința Bacău), centrul Andreea Petra Gemănariu (C.S. Medgidia), universalii Loredana Filipaș (C.S.O. Voluntari) și Simina Străchinescu (Universitatea Cluj), sârboaicele Katarina Čanak (centru – al doilea an în lot), Bojana Čelić-Marković (extremă – C.S.M. V.A. Blaj), Tanja SrediČ (centru – Partizan Belgrad) și Sara Sakradzjia (extremă – Volero Le Cannet). Se vor adăuga colectivului după acțiunile oficiale ale echipelor reprezentative Georgiana Popa (extremă), în prezent în cantonamentul echipei naționale de senioare care evoluează în C.E. în grupa de la Cluj, Andra Badiu – Savu (centru), componentă a echipei României ce se va deplasa la Campionatul Mondial Under 18 din Mexic și coordonatoarea bulgară Petya Barakova, în lotul Bulgariei pentru Campionatul European ce programează o grupă în august chiar la Plovdiv, localitatea unde a jucat pentru campioana Maritsa în sezonul trecut. Staff-ul tehnic îi cuprinde pe antrenorii Ugljesa Segrt (A 1), Dragan Grbic (A2), Mircea Roșu (statistician), Vasile Canea (preparator fizic) și Mădălina Iftimie (fizioterapeut).

După perioada de adaptare în Lugoj, sportivele se vor afla, între 16 și 30 august în cantonament pe malul Dunării la Kladovo (Serbia), în complexul Danube Aquastar, unde au la dispoziție sală de antrenamente, recuperare și jocuri, un spațiu optim de pregătire prin care au trecut și alte reprezentative ale Serbiei.

După care, odată cu luna septembrie se intră în faza de omogenizare și jocuri, concretizate ca program fiind două turnee internaționale, unul în Ungaria, altul în România. Primul dintre acestea se dispută între 17 și 19 septembrie în Lugoj și va fi tradiționala Cupa C.S.M. Lugoj, competiție cu șase meciuri (două pe zi) între  BRSE Bekescsaba – vicecampioana Ungariei, O.K. Zeleznicar Lajkovac – una dintre valoroasele grupări ale Serbiei , C.S. Rapid București și Clubul Sportiv Municipal Lugoj. Al doilea turneu are loc în Ungaria între 24 și 26 septembrie și este un triunghiular cu participarea gazdelor de la Bekescsaba, titratei Vasas Budapesta și C.S.M. Lugoj. Urmând ca, în ultima săptămână, să fie găsit un partener pentru unul-două jocuri înaintea startului oficial.

Octombrie – decembrie constituie o perioadă aglomerată de jocuri oficiale interne (14 la număr) și internaționale, în Challenge Cup ( 2 sau 4, în funcție de rezultate). Așa încât un factor de bază va fi pregătirea fizică ce urmează în aceste săptămâni, cea care a determinat în măsură importantă parcursul foarte bun al echipei în sezonul trecut. Vom reveni.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.