Volei Divizia A 1, etapa a VIII-a: Succes reconfortant într-un joc special

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

Dan H. BRUDIU

Sâmbătă, 26 noiembrie, Buziaș:

Un joc care, practic, n-a ridicat mari probleme echipierelor C.S.M. Lugoj, încheiat cu o victorie clară, conturată în acest mod în primul rând datorită abordării cu mare precauție a partidei. Datorită condițiilor speciale în care ea a avut loc.

După câteva antrenamente premergătoare meciului, desfășurate în sala din Buziaș, se poate spune că echipa a început să simtă mai bine suprafața de joc – parchetul din incinta gazdei de noiembrie a voleiului din Lugoj. Problema antrenorilor a fost lipsa din efectiv a două din sportivele de bază ale formației, coordonatoarea Tanija Grbic și universalul Aliona Martiniuc, aflate în Serbia, respectiv Moldova pentru rezolvarea unor probleme legate de viza specială de ședere în România. La care s-au mai adăugat și mici probleme medicale acuzate de unele sportive din lot, posibil cauzate de schimbarea repetată a suprafeței de joc pe care s-au desfășurat antrenamentele și meciurile în ultimele trei-patru săptămâni: la Blaj, Cluj, Sala I.K. Ghermănescu, Sala Lavinia Miloșovici și Sala Victoria din Buziaș, diferite una de alta.

De aceea, cum spuneam, abordarea meciului trebuia să fie una precaută, chiar dacă adversarul s-a dovedit, finalmente, unul care n-a putut pune reale probleme. Deși a smuls un set la Voluntari în acest tur de campionat, Bacăul n-a mai excelat prin oamenii săi de bază – Berdilă, Stanciu, Cheluță sau Ordean – pentru că, în terenul lugojean, lucrurile au mers foarte bine. În primul rând la construcție, acolo unde Marina

Anghelache, neavând schimbare, era obligată să țină singură coordonarea și să găsească o distribuție  variată a paselor către toate atacantele. În condițiile în care principala forță de atac a echipei, Aliona Martiniuc, lipsea din sextetul de start, Simina Străchinescu, înlocuitoarea acesteia, Georgiana Popa, Andreea Gemănariu, Veronika Bezhandolska și Liza Ruban au fost corect și echilibrat puse în valoare de cea de a doua coordonatoare a echipei, punctând decisiv cu o eficiență destul de ridicată. Plasând, provizoriu, Lugojul pe treapta a doua a clasamentului diviziei A 1 după meciurile de sâmbătă.

C.S.M. Lugoj – C.S.M. Știința Bacău
3 : 0 (25:12, 25:17, 25:12)

C.S.M Lugoj: Coordonatoare de joc: Marina Anghelache – 3 p, Extreme:  Georgiana Popa – 10 p, Ramona Rus,,Yelizaveta Ruban (Ucr./Azerbaidjan) – 18 p, Centrali:  Andreea Gemănariu – 11 p,  Veronika Bezhandolska (Bulgaria)  – 9 p, Daiana Roman, Universal:  Simina Străchinescu – 11 p, Libero:  Silvija Popovic (Serbia), Adriana Popa, Staff tehnic: Ugljesa Segrt (antrenor principal – Serbia), Marius Roșu, Dragan Grbic (Serbia) – antrenori secunzi, Mircea Roșu (statistician), Vasile Canea (preparator fizic), Mădălina Iftimie (fizioterapeut).   

C.S.M. Știința Bacău: Coordonatori de joc: Natalia Preda – 1 p, Carolina Radu – 2 p, Extreme:  Adina Stanciu – 6 p, Anamaria Berdilă – 5 p, Nadia Staicu, Centrali:  Bianca Grama – 5 p, Carmina Bordea, Andreea Ordeanu, Universali:  Ștefania Cheluță – 11 p,  Libero:  Angelica Podină, Alexandra Ion, Staff tehnic: Florin Grapă (antrenor principal), Vicențiu Dumitrescu, Crina Bălțatu – antrenori secunzi, Lucian Voinea (statistician).

Statistică: Total puncte: 75 : 41, directe: 62 : 30,  blocaje – punct: 11 : 4, ași din serviciu: 7 : 3, atacuri – punct: 44 : 23, eficiență atac: 52% – 26%.

Rezultatele etapei a opta, sâmbătă, 26 nov. 2022:

CSM Lugoj – CSM Știința Bacău = 3 : 0 (25:12, 25:17, 25:12)

Argeș Pitești – C.S.O Voluntari = 0 : 3 (15:25, 20:25, 23:25)

SCMU Craiova – CSU NTT Data Cluj 3 : 0 (25:19, 25:19, 25:16)

Dinamo Buc. – CSM Buc. = 3 : 1 (25:20, 23:25, 25:15, 25:17)

CSM Târgoviște – Rapid Buc. 3 : 1 (25:23, 20:25, 25:18, 25:16)

C.S.M Volei Alba Blaj – etapă pauză

Spre Ankara, via Valjevo – București

De marți, 29 noiembrie, lotul sportiv al C.S.M. Lugoj se află în Serbia, la Valjevo, la un cantonament de pregătire în complexul sportiv unde se desfășoară anual Vanja Grbic International Volley Camp, perioada de zece zile incluzând și jocuri de pregătire cu prim-divizionara sârbă TENT Obrenovac, adversara Rapidului în Challenge Cup. Din Serbia, C.S.M. Lugoj va zbura spre Capitală, unde sâmbătă, 10 decembrie, joacă un meci important de clasament, cu Dinamo București, în sala cu același nume.

O zi mai târziu, de la Aeroportul București – Otopeni, delegația pleacă spre Ankara, capitala Turciei urmând să găzduiască turul șaisprezecimilor din Challenge Cup, între PTT Spor Kulubu Ankara și C.S.M. Lugoj în ziua de miercuri, 14 decembrie (retur 21 decembrie – Lugoj).

Perioadă densă, de recuperare și pregătire pentru un nou tur de forță ce se prefigurează între 10 și 28 decembrie, pe plan intern și internațional, în care cuvântul de ordine va fi, mereu, victoria.

Evident, nu va fi simplu. Dar dacă simțiți s-o faceți, țineți-le pumnii și fiți, ca de obicei, alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.