Volei Divizia A 1. Campionatul 2022-2023

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Dan H. BRUDIU

Zilele trecute, la sediul F.R.Volei s-au stabilit  programul Campionatului Național Divizia A 1 și cel al Cupei României ediția 2022-2023. Odată cu acestea, delegații echipelor participante au decis modificări în regulamentul și desfășurarea competiției în elită.

Cea mai importantă prevedere ce va opera din ediția viitoare este obligativitatea prezenței pe teren în meciurile oficiale a cel puțin două sportive românce. Lucru care, în principiu, presupune acoperirea necesităților din lot cu minimum patru sportive valoroase crescute pe plan intern, cerință pe care C.S.M. Lugoj încearcă în aceste zile să o parafeze prin înțelegeri contractuale cu voleibaliste care să corespundă obiectivului secției din sezonul viitor, prezența în primele patru echipe ale României.

Competiția va lua startul  în luna octombrie, având în vedere că sunt echipe de club ce înrolează sportive străine participante la Campionatul Mondial de Volei din Olanda și Polonia. Noutatea față de sezoanele trecute este una pentru care a militat și C.S.M.Lugoj, după derularea sezonului regulat de 22 etape desfășurându-se meciuri eliminatorii – două victorii din trei meciuri – între echipele clasate pe locul 1 cu locul 8, 2 cu 7, 3 cu 6 și 4 cu 5, după care se joacă pentru clasamentele 1 – 4 și 5 – 8. Formațiile clasate pe locurile 9 – 12 dispută Play – Out pentru evitarea retrogradării.

Potrivit tragerii la sorți, ordinea meciurilor pe care C.S.M. Lugoj le va disputa în turul campionatului este:

ET.1: C.S.M. Lugoj – C.S. Rapid București

ET.2: C.S.O. Voluntari – C.S.M. Lugoj

ET.3: C.S.M. Lugoj – C.S. Medgidia

ET.4: C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.M. Lugoj

ET.5: C.S.M. Lugoj – C.S.U. Hygienium Galați

ET.6: C.S.M. Lugoj – S.C.M.U. Craiova

ET.7: C.S. Știința Bacău – C.S.M. Lugoj

ET.8: C.S.M. Lugoj – C.S. Dacia Mioveni

ET.9: Dinamo București – C.S.M. Lugoj

ET.10: C.S.M. Lugoj – FC Argeș Volei

ET.11: C.S.M. Târgoviște – C.S.M. Lugoj.

Cupa României va derula același sistem ca în edițiile trecute. Primele patru cluburi din clasamentul campionatul 2021/ 2022 sunt calificate direct în faza a II-a, cea premergătoare turneului final 1 – 4.  C.S.M. Lugoj joacă în optimi dublă cu Dacia Mioveni, iar în situația calificării în sferturi contra bronzului ediției trecute, C.S.O. Voluntari.

În ce privește situația echipei feminine lugojene, participantă în ediția 2022 – 2023 a Cupei Challenge a patra oară consecutiv, despre plecări și veniri în distribuția lotului, vom reveni cu informații oficiale în ediția viitoare a Actualității.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.