După meciurile disputate în 31 martie şi 2 aprilie în Play-Off Divizia A 1 s-a rezolvat, opinăm, problema titlului naţional, victoria puţin scontată, dar indiscutabilă a clubului Primăriei Capitalei pe terenul triplei campioane din Blaj rezolvând cu anticipaţie ecuaţia cu două necunoscute a laureatei finale în Play-Off. În altă ordine de idei, competiţia ia pauză în perioada Sărbătorilor Pascale, reluându-se cu jocurile din etapa a opta din faza finală, programate în 14 aprilie.
Rezultatele etapei a VII – a din Play-Off 1 – 6 :
C.S.M. Târgoviște – C.S.M. Lugoj = 3 : 1 (25:17, 25:19, 19:25, 25:18)
Meci bun al lugojencelor în Cetatea Chindiei, aşa cum au fost majoritatea celor disputate între cele două grupări în ultimii ani. Formaţie ce a realizat numeroase surprize în acest sezon, Târgovişte constituie o nucă tare pentru orice adversary de top, o mai mare atenţie în administrarea grupării în acest sezon competiţional, plus accidentarea a două sportive de bază excluzând trupa spaniolului Naranjo din lupta la titlu chiar la finele sezonului regular.
Blocajul – superior la lugojence – 7-6, a fost singurul procedeu la care Lugojul şi-a depăşit statistic adversarul. 9-5 la puncte directe din serviciu şi procentaje sensibil superioare la recepţie şi în atac ( 40 % faţă de 32 %), cu 68 – 56 puncte directe, au oferit gazdelor şansa de a nu face pas greşit în cursa pentru podium pe care o duce cu Ştiinţa Bacău. Principalele realizatoare ale jocului: Souza (20), Collar (17) şi Roşca (14) la gazde, Bălae (19), Cveticanin (12) şi Roman (10 puncte) pentru Lugoj.
C.S.U. Ştiinţa Bacău – Agroland Timişoara = 3 : 1 (25:21, 22:25, 25:22, 25:14)
Două echipe bune, ambele cu pretenţii la podium, şi-au jucat cu încrîncenare şansele în primele trei seturi ale partidei din Moldova. Un meci care pentru Agroland însemna ultima şansă de a obţine o performanţă mare, prin încercarea de a pătrunde în careul de aşi sau chiar pe podium, iar pentru formaţia lui Florin Grapă obligaţia de a menţine fosta multiplă campioană băcăuană în cursa pentru medalii. Meci decisiv aşadar, disputat şi tensionat, cu câteva probleme delicate de arbitraj, după cum a declarat Paul Bogdan, antrenorul timişorencelor. Superioare la blocaj şi mai omogene, cu soluţii superioare la nivelul rezervelor, gazdele au excelat în ultima parte a meciului, obţinînd trei puncte vitale pentru rămânerea, deocamdată, pe podium. Principale realizatoare: Cazacu(13), Djuric(11), Filipaş (10), Radu (9) pentru gazde, Bacşiş (16), Lakovic (16) şi Petra (10) la Agroland.
C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.M. Bucureşti = 0 : 3 (17:25, 24:26, 17:25)
Meci excepţional reuşit de lider în fief-ul blăjean, care repetă la acelaşi scor succesul din campionat în aceeaşi sală. Asistenţă anesteziată de evoluţia impresionantă a Ioanei Baciu, în mod evident MVP-ul partidei. Secondată de Jovana Brakocevic, amândouă susţinute inteligent de Naoko Hashimoto. Şi sprijinite în defensivă de ceea ce lipseşte cel mai mult echipei lui Darko Zakoc: un libero de valoare, după scoaterea din joc a Marinei Vujovic. Clasa Suzanei Cebic, cândva cea mai bună voleibalistă pe acest post la Campionatele Mondiale, s-a dovedit printre elementele care au făcut diferenţa. Desigur, şi inspiraţia tehnicianului turk Ferhat Akbaş, un nume în plină ascensiune mondială, antrenor al Japoniei pentru J.O. 2020 de la Tokyo !
La Blaj, suprasolicitarea în atac a cubanezei Cleger, neajutată de o evoluţie la nivel superior a secunzilor Salaoru, Crncevic şi Koleva, s-a dovedit a fi neproductivă în condiţiile în care voleibalista de culoare n-a mai reuşit nici jumătate din punctele pe care le realiza de obicei ! Pas uriaş spre titlu al echipei bucureştene, într-o ediţie în care s-au jucat multe meciuri de cert nivel european. Şi, în condiţiile în care clubul bucureştean îşi va păstra în mare lotul, o certitudine pentru o reprezentare onorantă în cupele continentale.
Principalele realizatoare: Cleger (10) Nneka (10), Salaoru şi Koleva (ambele 8) pentru Blaj, Baciu (15), Brakocevic (17) şi Koolhaas (10) pentru C.S.M.
Clasament: 1. C.S.M. Bucureşti 67 p., 2. C.S.M. Volei Alba Blaj 59 p. (un joc în minus), 3. C.S.U. Ştiinţa Bacău 50 p., 4. C.S.M. Târgovişte 49 p., 5. A.C.S. Agroland Timişoara 44 p. (un joc în minus), 6. C.S.M. Lugoj 20 p.
Meciul restanţă Agroland – Blaj se dispută în chiar ziua apariţiei săptămânalului nostru.
Două dintre voleibalistele Lugojului ocupă în continuare poziţii excelente în topurile realizate pe procedee în ansamblul campionatului Diviziei A 1:
Nina Jakic ocupă locul 1 cu cele mai multe blocaje cu punct – 63, urmată de Roxana Faleş – 56, Ana Otasevic, Roxana Bacşiş şi Nicole Koolhaas – toate trei cu 50.
Gabriela Bălae se află pe locul patru în ierarhia realizatoarelor cu 299 de puncte, după spaniola Milagros Collar- 370, Roxana Bacşiş – 365, Ioana Baciu – 338 şi înaintea cubanezei Anei Cleger – 295 !
În topul aşilor din serviciu realizaţi în ediţia actuală de campionat conduce Andreea Petra (Agroland) cu 47 de reuşite, urmată de Gabriela Bălae şi Nina Jakic – Lugoj, ambele 39, Erin Fairs (Târgovişte) – 36, pe locul cinci situându-se Ariana Pîrv – 32 (Agroland).
C.S.M. Lugoj susţine prima partidă după minivacanţă în faţa propriilor suporteri sâmbătă, 14 aprilie, la Sala Sporturilor, când dă replica actualei campioane, C.S.M. Volei Alba Blaj. Trupă care între 5 şi 6 mai va fi una din participantele la Final Four Champions League, ce are loc la Bucureşti în Sala Polivalentă.
Fiţi, aşadar, în continuare alături de grupul C.S.M. Lugoj – volei!
(sursa foto: Gabriel Brezeanu)
Dan H. BRUDIU
Buna ziua, Gabriel Brezeanu ma numesc si doresc sa-mi raspundeti la o intrebare: aceste poze publicate de catre dumneavoastra, cu acordu cui le-ati publicat si de ce nici macar sursa foto nu a fost specificata, aceea fiind eu!
Scuze,domnule Brezeanu, acum am văzut comentariul dumneavoastră. Îmi pare rău că v-am produs disconfortul în cauză, eu am folosit aceste fotografii postate pe pagina de facebook CSM Lugoj – volei. Vă felicit pentru calitatea lor şi vă promit că voi remedia problema cu prima ocazie. Mulţumesc, Dan Brudiu.