Volei * Cupe Europene 2022 * laureatele anului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto 1

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dan H. BRUDIU

Challenge Cup: Savino Del Bene Scandicci (Italia)

Finala celei de a treia competiții europene în care C.S.M Lugoj a fost eliminată dramatic în sferturi după două jocuri de cinci seturi (2 : 3) cu formația turcă Aydin BBSK a adus față în față cluburi din Italia și Spania. Savino Del Bene Scandicci, favorita competiției, s-a impus în dubla cu CV Tenerife La Laguna, trecând în tur și retur în trei seturi de spanioloaice în ambele manșe: cu 3 : 0  (25 : 22, 25 : 22, 25 : 15) în tur în Spania, cu 3 : 0  (25 : 12, 25 : 12, 25 : 10) în retur în PalaRiadoli Scandicci din Florența. MVP-ul ambelor partide finale în tabăra lui Massimo Barbolini a fost universalul rus Ekaterina Antropova.

CEV Cup: Eczacibasi Dynavit Istanbul (Turcia)

Situație oarecum similară și în cea de a doua com-petiție valorică a Europei, în care turcoaicele de la   Eczacibasi Dynavit Istanbul (formație care a scos în semifinale campioana României Volei Alba Blaj), conduse de pe bancă de Ferhat Akbaș (fost la CSM București) și din teren de magistralele sârboaice Maja Ognjenovic și Tijana Boskovic, s-a impus în dublă cu 3 : 1 (25 : 19, 22 : 25, 25 : 20, 25 : 17) în tur în Turcia și cu același scor, 3 : 1 (25 : 18, 25 : 21, 18 : 25, 24 : 26) în retur pe Scharrarena, în Germania, în fața grupării Allianz MTV Stuttgart.     

CEV Champions League: VakifBank Istanbul (Turcia)

După excluderea cluburilor rusești Dinamo AkBars Kazan și Dinamo Moscova din competiție, superfinala într-un singur act și-au disputat-o în Slovenia, în Dvorana Center Stozice Ljublijana, primele două favorite, italiencele A.Carraro Imoco Conegliano – campioana en-titre și turcoaicele de la VakifBank Istanbul (foto 1), finaliste în 2021. Conduse de pe bancă de Danielle Santarelli (tehnician care a preluat în acest an naționala Serbiei de la Zoran Terzic) și având în teren nume mari ca Paula Egonu, Miriam Sylla, Joanna Wolosz, Monica de Genarro, Kathryn Plummer și Robin de Kruijf, campioanele Europei n-au rezistat ritmului impus timp de 123 de minute de elevele magicianului supercampion Giovanni Guidetti, câștigând doar un set în fața unui sextet de vis din care fac parte suedeza Isabelle Haak, americancele Chiaka Ogbogu și Michelle Bartsch Hackley, turcoaicele Zehra Güneș, Ayça Aycaç și Özbay Cansu, alături de MVP-ul superfinalei, brazilianca Gabriela Guimaraes Braga (foto 2).

VakifBank Istanbul – A.Carraro Imoco Conegliano = 3 : 1 (25 : 22, 25 : 21, 23 : 25, 25 : 21)                                                                                                            

Campionul nostru

În finala competiției masculine, senzațională perfor-manță pentru antrenorul român Gheorghe Crețu (foto 3, mijloc în rândul doi) aflat ca antrenor principal pe banca tehnică a polonezilor de la ZAKSA Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle, campioana Europei în 2021 cu Nikola Grbic la timonă, trecut între timp ca șef al staff-ului italienilor de la Sir Sicoma Monini Perugia. Tehnicianul plecat din România în urmă cu mai bine de douăzeci de ani a reușit să reediteze performanța din sezonul precedent la cârma polonezilor după o finală splendidă cu italienii de la Itas Trentino.

ZAKSA G.A. Kedzierzyn-Kozle – Itas Trentino = 3 : 0 (25 : 22, 25 : 20, 32 : 30)

Foto 1
Foto 2
Foto 3                                                                                 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.