Volei Challenge Cup: Aventura europeană. Cedează și Viena, cinci din cinci!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Dan H. BRUDIU

A treia oară consecutiv în optimile de finală ale Cupei Challenge, voleiul de la C.S.M. Lugoj s-a prezentat, în deplasare (faza tur) în fața ocupantei locului al treilea din campionatul Austriei, cel mai vechi club din voleiul intern, VB NÖ Sokol Post Viena. Club înființat în 1867, cu 46 de titluri naționale (ultimul în 2017) și 25 de Cupe ale Austriei (ultima în 2016). Un lot din capitală antrenat de slovaca Zuzana Pecha-Tlstovičová cu 14 sportive, din care zece austriece, două slovace, o grecoaică și o cehoaică.

Al cincilea meci internațional oficial al toamnei pentru echipa antrenată de cuplul  Segrt – Grbic  (după cele disputate la Banska Bystrica, Basel și două la Lugoj) s-a jucat în Posthalle Wien, după două antrenamente de acomodare cu sala de joc. Sportivele lugojene au făcut deplasarea cu avionul de la Belgrad, cazarea s-a efectuat la Geblergasse Hotel, în apropierea sălii de joc. Iar, în condiții de lockdown la care a fost supusă Austria în perioada în cauză, în care nici restaurantele din hoteluri nu funcționează, masa a fost asigurată (decent) de o firmă de catering.

NÖ Sokol Post Viena – C.S.M. Lugoj = 0 : 3 (22:25, 23:25, 20:25)

Un joc în care porneam ușor favoriți, dar care a pus câteva probleme datorită replicii peste așteptări a gazdelor, care dispun de cel puțin trei sportive interesante. Mai puțin utilizat universalul Loredana Filipaș, înlocuit cu succes de Simina Străchinescu, evoluție eficientă a Georgianei Popa, în teren pe întreaga durată a partidei. Experiența componentelor de bază ale sextetului în verde și-a spus cuvântul, a cincea întâlnire internațională a Lugojului consemnând și al cincilea succes. Care, sperăm, va fi dublată  și în manșa retur, care se va fi încheiat după apariția print a Actualității.

În cazul fericit al unei noi victorii așteptate alături de suporterii lugojeni, palmaresul de toamnă al formației noastre ar putea fi unul remarcabil, unic în peisajul ultimilor doisprezece ani de volei la cel mai înalt nivel: 6 meciuri internaționale cu 6 victorii, 3 partide în Cupa României cu 2 succese, 10 jocuri în turul primei ligi cu 7 reușite, în total 19 apariții oficiale și 15 victorii. Avem serioase motive să credem că așa va fi, în sezonul unei noi premiere pentru voleiul de pe malurile Timișului, cu o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale unei competiții europene intercluburi !            

Sperăm că, la ora lecturării în ediția print a acestor rânduri, veștile să fie cele așteptate, motiv de satisfacție pentru susținători. Oricum însă, nu uitați, fiți alături de volei!

Despre admin 6443 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.