Volei, Divizia A1, etapa a X-a. Meciul anului: record de durată, spectacol de clasă în Banat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

Dan H. BRUDIU

CSM Lugoj – CSM Târgoviște: 2-3 (25:23, 28:30, 25:27, 25:23, 12:15)

C.S.M. Lugoj: Tanja Sredic (13), Sara Sakradzija (20), Loredana Filipaș (27), Bojana Celic (15), Georgiana Popa (1), Katarina Canak (11), Petya Barakova (4), Andra Badiu-Savu, Adriana Popa, Simina Străchinescu, Patricia Bărbulescu. Andreea Gemănariu. Antrenori: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic.

C.S.M. Targoviște:  Rodica Buterez (14), Darja Erzen (29), Leah Meyer (13), Adriana Matei (13), Neira Ortiz Ruiz (6), Mirela Shahpazova (1), Maria Iordanova (2), Lisveta Bagaeva (2), Petruța Orlandea (3), Darja Boris, Nikolina Bozicevic, Mihaela Pamfil. Antrenori: Giovanni Caprara, Fabio Lavecchia.

Statistică:  C.S.M. Lugoj – C.S.M. Targoviște =  total puncte:  115 : 118, directe 91 : 83  (din atac 73 : 62), din serviciu: 9 : 8,  blocaje cu punct: 9 : 13, eficiență medie atac:  45 % – 34 %          

Ținând cont de faptul că delegația lugojeană s-a întors joi noaptea din Austria, meciul din etapa a zecea a Diviziei A1 C.S.M. Lugoj – C.S.M. Targoviște a fost amânat cu o zi, având loc duminică. Lucru pe care, de exemplu, oficialii Medgidiei nu l-au realizat după deplasarea din aceeași perioadă în Israel și care, în bună măsură, a produs marea surpriză a etapei, victoria clară a Rapidului în Dobrogea.

Privind cifrele și remarcând că doar trei puncte la total separă Lugojul de campioană după joc, plus faptul că, în anumite zone, bănățencele au fost superioare, e clar că diferența în favoarea oaspetelor au făcut-o greșelile individuale în anumite faze ale partidei, care a durat 2 ore și 19 minute! De înțeles în situația în care se află lotul lugojean, care a disputat de mai bune de două luni meciuri din trei în trei zile, care produc, pe lângă uzură fizică, și o normală oboseală psihică.

Revenind la jocul de nepovestit din week-end, în care de partea cealaltă a fileului s-a aflat campioana națională și ocupanta la zi a poziției secunde în clasament, afirm că el a fost cel mai frumos al anului într-o competiție oficială pentru C.S.M. Lugoj, echipă care se află înaintea ultimei etape din tur în careul fruntaș al clasamentului, o poziție pe care nu o poate păstra decât printr-o victorie la Voluntari sau un eșec (greu de imaginat) al Medgidiei la Bacău. Au fost mai bine de două ore de luptă strânsă între cele două team-uri, cu răsturnări scurte de scor și faze spectaculoase, o evoluție a partenerelor de întrecere în urma căreia se putea înregistra absolut orice rezultat.

Și, evident, cu normalul regret că nu s-a putut obține mai mult, din cele trei puncte ne-am ales până la urmă cu unul perfect meritat, care poate fi important sau, uneori,  poate face diferența. N-ar fi prima oară. Așa încât, nu uitați, veniți la sală și fiți alături de cea mai frumoasă echipă a Banatului!

După etapa a zecea, în clasamentul primei ligi conduce 1. C.S.M. Volei Alba Blaj (30 p), urmat de actualul club  campion  2. C.S.M. Targoviște (25 p),  3. C.S.O Voluntari (23 p),  4. C.S.M. Lugoj (21 p),  5. C.S. Medgidia (19 p), 6. Rapid București (17 p), 7. Dinamo București (13 p),  8. Dacia Mioveni (12 p),  9. Știința Bacău (7 p), 10. S.C.M. U. Craiova (6 p), 11. A.C.S. Volei Turda (3 p), 12. U NTT Data Cluj (1 p).

Celelalte rezultate ale etapei:

C.S. Medgidia – Rapid București = 0 : 3 (23:25, 16:25, 21:25)

Bomba etapei, după o evoluție foarte bună a giuleștencelor, care devin o nucă tare în retur.

Dacia Mioveni – Dinamo București = 1 : 3 (21:25, 25:22, 19:25, 12:25)

După schimbarea antrenorului, recul și evoluție necon-vingătoare a gazdelor, e drept în fața unei formații Dinamo în urcare pe final de tur.

C.S.M. Volei Alba Blaj – S.C.M. U Craiova = 3 : 0 (25:21, 25:12, 25:16)

Diferență mare de valoare, conglomeratul de internațio-nale din inima României pregătind nestingherit derby-ul din ultima rundă.

U NTT Data Cluj – C.S.O. Voluntari = 0 : 3 (14:25, 10:25, 15:25)                     

Nici patruzeci de puncte pentru clujence, depășite de un adversar de altă categorie, care așteaptă de pe podium Lugojul în week-end și anunță transferuri pentru perioada de iarnă.

A.C.S. Volei Turda – Știința Bacău – amânat                      

Etapa viitoare:

CSO Voluntari – CSM Lugoj (se joacă duminică, 19.12., orele 17,00)                                  

C.S.M. Targoviște – C.S.M. Volei Alba Blaj ( în direct pe TVR 3  luni, 20.12, orele 17,00)

Dinamo București – U NTT Data Cluj

S.C.M. U Craiova – A.C.S. Volei Turda

Știința Bacău –  C.S. Medgidia                

Rapid București – Dacia Mioveni

Foto: Gabriel Brezeanu
Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.