Volei A1: Se pregătește noul sezon. Loturi naționale cu prezențe lugojene

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dan H. BRUDIU

CSȘ Lugoj-speranțe: locul șase în turneul final 1-8

Finala națională a junioarelor III (categoria speranțe), sportive născute în 2008-2009, organizată la Târgoviște, a adus în premieră titlul național formației gazdă. Oarecum surprinzător, acesta reușind să se impună într-o finală spectaculoasă în fața reprezentantelor clubului Dinamo București, grupare care  a dominat și încă domină competițiile juvenile ale voleiului intern.

Prezentă în ultimul act al competiției la care s-au calificat opt formații, echipa Clubului Sportiv Școlar Lugoj s-a clasat pe poziția a șasea, după ce a înregistrat două victorii (3:0 cu CNNT Craiova și CSS 5 București) și trei eșecuri (1:3 cu CSV Craiova, 0:3 cu CSS Târgoviște și 0:3 cu CSM București).

Rezultate:

Grupa I:
Academia de Volei Tomis Constanța – CSS 5 București = 3 : 0
Dinamo – CSM București = 3 : 0
CSM București – CSS 5 București = 3 : 1
Dinamo – Academia de Volei Tomis Constanța = 3 : 1
Dinamo – CSS 5 București = 3 : 0
Academia de Volei Tomis Constanța – CSM București = 3 : 0

Grupa a II-a:
CSV Craiova – CNNT Craiova = 3 : 0
CSS Lugoj – CSS Târgoviște = 0 : 3
CSV Craiova – CSS Lugoj = 3 : 1
CSS Târgoviște – CNNT Craiova = 3 : 0
CNNT Craiova – CSS Lugoj = 0 : 3
CSV Craiova – CSS Târgoviște = 0 : 3

Finala pentru locul 7
CSS 5 București – CNNT Craiova = 3 : 1

Finala pentru locul 5
CSS Lugoj – CSM București = 0 : 3

Finala pentru locul 3
Academia de Volei Tomis Constanța – CSV Craiova = 3 : 1

Finala pentru titlul național la speranțe: CSS Târgoviște – Dinamo 3-2.

C.S.Ș. Lugoj – junioare: participare în turneul final 1-6  

După ce s-a calificat în ultima fază a campionatului naționa de junioare câștigând toate cele trei meciuri jucate în grupa semifinală de la Cluj-Napoca, echipa C.S.Ș. Lugoj ia parte, la ora editării acestor rânduri, la Turneul Final al C.N. de junioare mari, în sala Mircea Albu a C.S.Ș. Timișoara, alături de cluburi bine cotate pe plan național juvenil, cum sunt  Dinamo, C.S.M. și C.T.F Mihai I (toate din București), Dacia Mioveni și CSS Bega Timișoara. Până la ora editării acestor rânduri, sportivele antrenate de profesorul Dorin Horvath au cedat în fața Mioveniului (1:3, după ce au condus cu 1:0) și s-au impus în meciul cu C.T.F Mihai I București cu 3 : 0. Favorita certă a competiției este Dinamo, iar pentru restul locurilor din clasament sunt posibile și surprize. Vom reveni.

Lotul C.S.Ș. Lugoj: Georgiana Popa, Andra Badiu-Savu, Patricia Bărbulescu, Mădălina Ioniță, Roxana Muntean, Luiza Roșie, Cristina Livadariu, Ana-Maria Motoș, Sandra Nistor-Popovici, Roxana Florea, Claudia Cimponeriu, Raluca Bucur.   

Antrenor: prof. Dorin Horvath.

Volei A1: Se pregătește noul sezon

După cum majoritatea dintre dumneavoastră cunoașteți, campionatul 2021-2022 s-a încheiat cu următoarele rezultate: C.S.M. Volei  Alba Blaj  – campioană și câștigătoare a Cupei României, Champions League; C.S.M. Târgoviște  –  CEV Cup; C.S.O. Voluntari  – CEV Cup; C.S. Medgidia – Challenge Cup; C.S.M. LUGOJ – Challenge Cup; Dinamo București – BVA Cup – Cupa Balcanică; Rapid București, S.C.M. Univ. Craiova, C.S. Știința Bacău, C.S. Dacia Mioveni, A.C.S. Turda – retrogradată în A2, Univ. NTT DATA Cluj – retrogradată în A2. F.C. Argeș Volei Pitești și C.S. Hygienium Galați au promovat  în Divizia A 1.

În comparație cu ediția trecută de campionat, F.R. Volei, se dă ca sigură aplicarea măsurii ca, din sezonul 2022-2023, formațiile de primă ligă să fie nevoite să joace cu doi sportivi români permanent în teren. Evident, în acest sens au reînceput căutări și, posibil, mișcări ale voleibalistelor cu cotă ridicată în loturile prim-divizionarelor. Lucru valabil și în cazul reprezentantei C.S.M. Lugoj, care va fi nevoită să acopere câte două opțiuni pentru fiecare post de sportivă româncă din sextet. Și să înlocuiască cu elemente cel puțin de aceeași valoare plecările certe din lot ale voleibalistelor străine care nu mai sunt cuprinse în strategia viitoare a clubului. Detalii concrete vom putea oferi în momentul în care se vor semna contracte  și se va creiona lotul pentru următoarea ediție de campionat, în care obiectivul secției de volei este clasarea între primele patru echipe ale României.

În 30 mai, la sediul F.R.Volei, are loc ședința de tragere la sorți a jocurilor din calendarul sezonului 2022-2023.

Loturi naționale cu prezențe lugojene

În perioada 6.06.-22.07.2022, la Toplița se reunește lotul național de junioare al României ce va lua pare la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Adversarele din grupa A în competiția din Slovacia, de la Banska Bystrica, sunt Turcia, Polonia și Bulgaria. În grupa B vor juca Serbia, Italia, Slovenia și Slovacia. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinale. În ediția trecută, naționala noastră a învins Italia, vicecampioana europeană de junioare, și a jucat finala din Azerbaidjan la Baku, contra Rusiei, obținând argintul. În lotul convocat de F.R.Volei se află și centralul lugojean Andra Badiu Savu (foto 1).

Lotul de senioare al României se află de câteva zile la Alexandria în pregătire centralizată, în vederea participării la Golden League, fază în care vor juca  două duble cu Ungaria și Ucraina, între 24 mai și 8 iunie. Între voleibalistele convocate de selecționerul spaniol Guillermo Naranjo se află și extrema lugojeană Georgiana Popa (foto 2), sportivă de 19 ani cu prezențe notabile pe scena internă și internațională în sezonul recent încheiat. În staff-ul tehnic al reprezentativei se află și statisticianul Mircea Roșu (foto 3), membru al corpului tehnic al C.S.M. Lugoj, antrenor la catedra de volei a C.S.Ș.

O performanță notabilă este și aurul național în cadrul Campionatelor Naționale Universitare de la Oradea obținut de Simina Străchinescu (foto 4), alături de colegele sale de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Ocazie cu care studentele ardelene au obținut calificarea la Campionatul European Universitar 2022 din Polonia.

Felicitări și succes tuturor!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.