A început amenajarea aleilor, a spațiului verde și amplasarea de mobilier urban pe terenul insulei din Cotu Mic

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Cele trei asociați care dezvoltă proiecte pe Insula din Cotu Mic anunță că în această perioadă sunt programate acțiuni de amenajare și întreținere spațiu verde, amplasare de mobilier urban, dar și încă o lecție non-formală experențială la care sunt invitați să participe copii și tineri lugojeni (în cadrul proiectului „Lugojenii își îngrijesc insula” și „Punem insula pe hartă”).

În data de 21.05.2022 vor debuta activitățile de reactivare a insulei din cadrul proiectului „Oameni pe Insulă” și în aceeași dată va avea loc o lecție non-formală și experențială în cadrul proiectului „Punem insula pe hartă”. Cele trei proiecte care se desfășoară pe insulă sunt: „Lugojenii își îngrijesc insula” (Asociația Verde de Banat),

„Punem insula pe hartă” (Grup Civic de Inițiativă Locală) și „Oameni pe Insulă” (Asociația Alternativei Sportive). Până în prezent au avut loc mai multe acțiuni de ecologizare, amenajare și mapare a insulei, la care au participat voluntari lugojeni și reprezentații asociațiilor organizatoare.

Aceste proiecte sunt finanţate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj. Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.