Volei A1: Reuşit, dar deloc simplu

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Foto: Gabriel Brezeanu

CSM Lugoj – Universitatea NTT Data Cluj
3 – 1 (25:11, 22:25, 25:18, 25:20)

CSM Lugoj: Diana Balintoni (3p), Andreea Petra (8p), Nina Kocic (17p), Tamara Ignjic (2 p), Daiana Roman (17p), Alexandra Cauc (1 p), Georgiana Popa (17p),  Laura Petria (4p),  Andra Badiu, Adriana Popa – libero, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panţiru, Patricia Bărbulescu.

Staff: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

Universitatea NTT Data Cluj: Alina Gagea (9p), Adina Stanciu (11p), Melinda Sipoş (8p), Raluca Bucur-Cocoş (9p), Andreea Tămaş (8p), Gabriela Dancu (9p), Ioana Vodă  (1p), Simina Străchinescu, Angelica Podină – libero.

Staff: Luminiţa Trombiţaş, Bogdan Mureşan,Victor Baciu.

Au condus jocul: Cristian Dumitrescu (Craiova) şi Valentin Besoi (Rm.Vâlcea), Observator FRV: Adrian Pustiu (Braşov)

Statistică: puncte:  97 : 74 (directe 69 : 55), din serviciu:  14 : 9,  puncte din atac: 44 : 39,  blocaje cu punct: 11 : 7.

Era de aşteptat un meci echilibrat între doi adversari care se cunosc în detaliu, chiar dacă lugojencele porneau favorite prin prisma startului lansat în campionat şi a evoluţiei pe propriul teren. În campionatul trecut echipele şi-au împărţit victoriile, iar în ultima lună sportivele noastre trecuseră în două rânduri de clujence în partide amicale (3 : 2 la Cupa Centenarului, 3 : 1 la Cupa C.S.M.). Însă, deşi lipsit de coordonatoarea principală  Sabina Miclea, accidentată, era de aşteptat ca bătăiosul sextet ardelean să cedeze foarte greu teren în meciul din week-end. Pentru obţinerea celor trei puncte, de dorit deci un joc exact şi un control permanent al ostilităţilor din partea trupei antrenate de Segrt şi Grbic, în care trupa lugojeană să încerce permanent distanţarea pe tabelă.

A fost aşa pe parcursul primului set, în care jocul ne-a ieşit pe toate planurile, scorul fiind elocvent. Dar dereglarea a survenit, evident, după accidentarea Tamarei Ignjic, sarcina preluării din serviciu şi a atacului din zona secunzilor rămânând pe umerii Georgianei Popa, care a realizat 17 puncte (din nou evoluţie admirabilă a tinerei de 16 ani după meciul foarte bun de la Medgidia, în care a adus Lugojului 9 puncte) şi, alternativ, Laurei Petria sau Alexandrei Cauc. În rest, lucrurile au funcţionat în zona centrilor Daiana Roman şi Andreea Petra, libero-ul Adriana Popa a reuşit un joc foarte bun, iar tandemul Diana Balintoni – Nina Kocic a combinat spectaculos şi eficient. Astfel încât, chiar şi după pierderea celei de a doua părţi a meciului, angrenajul şi-a reluat rolul în serios, desprinzându-se la 2 : 1 la seturi. Ultimul set a fost şi cel mai disputat, clujencele conducând în mare parte până la 17:12 în favoarea lor. Moment în care, pe serviciul Alexandrei Cauc, introdusă în locul Laurei Petria, jocul s-a schimbat total, seria consecutivă de nouă puncte  lansând C.S.M.-ul spre un set adjudecat la final în aplauze. Ale unor susţinători care au contribuit din plin la atmosfera şi importanta victorie, a treia de la start din tot atâtea etape.

Reuşită în faţa unui team mai valoros decât în anii trecuţi, la care transferurile din vară (Miclea, Şipoş, Gagea) sunt câştiguri certe. Succes de trei puncte contra unui alt rival la calificarea în Play-Off, aşa cum au fost şi cele din primele etape. Trecem acum printr-o perioadă importantă, în care e bine să adunăm cât mai multe puncte, până la confruntările cu echipele mari ale ligii A1.

Sâmbătă, în Bucureşti, Diana & co caută încă o victorie în meciul din Sala Rapid. În faţa unui team care a cedat în primele etape cu Dinamo, Bacău şi Târgovişte, sperând de acum la obţinerea de puncte. O echipă care posedă experienţă internă şi internaţională (Irina Radu, Bianca Mitrănescu (Moldovan), Alina Signeanu) şi câteva certe tinere de valoare, cum sunt Zadorojnai, Spânoche, Cojocaru, Puică sau Niţă), o grupare care joacă bine pe teren propriu în sala de lângă fosta şi viitoarea “potcoavă“ a Giuleştiului. Cum indisponibilitatea sârboaicei Ignjic va dura între două şi trei săptămâni, e posibil ca sextetul care a încheiat întâlnirea cu Clujul să se afle pe teren şi la primul fluier al internaţionalului Alin Mateizer din Ploieşti. Acelaşi care a condus excelent din postura de arbitru principal şi meciul în care Lugojul a obţinut primele puncte în deplasare din campionat, la Medgidia. Să fie de bun augur!

După care, din nou acasă vor fi sportivele noastre sâmbătă, 2 noiembrie, de la orele 18,30, când vor da replica unei echipe noi, care vizează performanţa din sezonul viitor: CSO Voluntari, grupare care a luat locul vicecampioanei CSM Bucureşti. Până atunci însă, să sperăm că vă vom putea oferi veşti bune din Capitală la finele săptămânii. Fiţi alături de CSM Lugoj – volei!

Rezultatele etapei a treia:

CSM Târgovişte – Rapid Bucureşti 3 – 0 (25:13, 25:15, 25: 18)

Ştiinţa Bacău – C.S.O. Voluntari 3 – 0 (25:4, 25:11, 25: 17)

CSM Lugoj – U. Cluj 3 – 1 (25:11, 22:25, 25:18, 25:20)   

CSU Galaţi – CS Medgidia 3 – 1 (25:15, 25:18, 13:25, 25:19)

CSM Alba Blaj – Argeş Piteşti 3 – 0 (25:13, 25:17, 25:18)

Dinamo Bucureşti – etapă liberă                                                                                           

Etapa viitoare (26 octombrie):

Dinamo Bucureşti – Ştiinţa Bacău  (orele 13,30) – direct TVR 3

Rapid Bucureşti – C.S.M. Lugoj  (orele 11,30) 

C.S.O. Voluntari – C.S.M. Târgovişte  (orele 13,00)

C.S. Medgidia – C.S.M. Volei Alba Blaj (orele 17,00)

Universitatea NTT Data Cluj  – CSU Belor Galaţi (orele 17)

Argeş Volei Piteşti – etapă liberă.

Dan H. BRUDIU

Foto: Gabriel Brezeanu
Foto: Gabriel Brezeanu

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.