Volei A 1: Meciul orgoliilor… pozitive

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Echipe probabile:

C.S.M. Lugoj: Diana Balintoni, Tamara Ignjic, Andreea Petra, Nina Kocic,  Daiana Roman, Laura Petria (Georgiana Popa), libero Adriana Popa. În lot: Bianca Albăstroiu, Alexandra Cauc, Andra Badiu -Savu, Alexandra Panţiru, Patricia Bărbulescu. Staff: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

C.S.U. Belor Galaţi: Corral Bouza, Ivana Radon-jic, Borislava Saykova, Talia do Nascimento, Daniela Lupescu, Anamaria Berdilă, libero Andreea Ispas. În lot: Laura Simonia, Ganna Magerova, Laura Simonia, Sorina Miclăuş, Marisa Radu, Violeta Stan. Staff: Bogdan Paul, Florin Vasile, Claudiu Roşu

Vor conduce jocul: Andrei Savu, Tudor Pop (ambii Cluj), Observator FRV: Marian Stoica (Bucureşti).

Predarea către redacţie a acestor rânduri se face miercuri dimineaţa, înaintea meciului din Cupa Challenge. Care, într-un fel sau altul, va influenţa cu siguranţă şi meciul de campionat următor, amânat cu o zi tocmai pentru a acorda o zi în plus de refacere lotului lugojean. Un meci – derby de clasament, ce opune două formaţii, opinez, echilibrate valoric, chiar dacă oaspetele sunt creditate cu şanse în plus. Terenul propriu şi susţinerea prietenilor voleiului, demonstrate în momentele decisive, sperăm să ofere atmosfera necesară unei evoluţii foarte bune pentru voleibalistele Lugojului. Deoarece un succes pe care ni-l dorim foarte mult ar plasa C.S.M. în pole-position pentru Play-Off, în condiţiile în care Galaţiul s-a impus clar, la Piteşti, Voluntari şi Cluj şi o va face, probabil, şi la Medgidia sau Rapid.

Patru nume care au evoluat în culorile Lugojului revin în Sala Sporturilor cu echipa pe care Galaţiul o doreşte de Cupele Europene: Bogdan Paul, antrenorul de succes al perioadei 2010 – 2014, cu două calificări în BVA Cup (2011,2013)  şi una în turneul final al Cupei României (2011), Daniela Lupescu, sportivă care s-a lansat în performanţă la 17 ani la Lugoj, unde a evoluat 11 ani înainte de a se transfera la CSU Tg.Mureş, SCM Craiova, Unic Piatra Neamţ, Agroland Timişoara şi, acum, la CSU Belor Galaţi, sârboaica Ivana Radonjic (cu evoluţii notabile la Radnicki Belgrad, CSM Lugoj, Linamar Beckescsaba şi Strabag Bratislava) şi Andreea Ispas (cu prezenţe în prima ligă la Tomis Constanţa, Pro Volei Botoşani, CSM Lugoj, CSU Tg.Mureş şi CSM Bucureşti, cu care este câştigătoare a Cupei Challenge în 2017).

La această oră, C.S.M. Lugoj se găseşte pe poziţia a şasea – ţintă în acest sezon, cu şanse bune de a o păstra până la finalul turului. Sau chiar de a o îmbunătăţi în cazul unei victorii de trei puncte cu Galaţiul. E clar însă că vom asista la un meci al marilor orgolii şi ambiţii, care sperăm să nu influenţeze prea mult calitatea jocului.

 Încă o dată, aşadar, vă îndemnăm să fiţi şi duminică seara alături de CSM Lugoj!  

Rezultatele etapei a noua (30.11.):

CSM Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău 3-0 (25:19, 25:22,  25:13) 

După startul nesatisfăcător în Champions League, unde este în pericol de a părăsi competiţia din faza grupelor, lucru greu de digerat în condiţiile investiţiei masive din Alba, blăjencele au obligaţia primară de a câştiga totul în România. Unde şi adversarele s-au întărit considerabil. Irezistibilă Baciu (23), urmată de Aleksic (14) şi Ninkovic (8) la gazde, Koleva (11), Rogojinaru (9) şi Grudina (8) punctând pentru Bacău. Pierdere importantă Alexandra Dascălu (sora Silvanei, fostă sportivă a C.S.M.), valorosul centru al naţionalei Franţei accidentându-se în meciul de la Lugoj.

CSU Belor Galaţi – C.S.M. Târgovişte 0-3 (15:25, 17:25, 22:25)

 Deşi bulgăroaica Saykova (12) şi brazilianca Nascimento (8)   au evoluat foarte bine la gazde, ziua nereuşită a Ivanei Radonjic – doar 2 p – şi forţa grupului târgoviştean (în care cubaneza Herrera (17), secondată de Bălae (9)  şi Sredic (7) au fost decisive în stabilirea diferenţei la final. Oaspetele fac astfel rocada cu băcăuancele pentru bronz.

C.S. Medgidia – C.S.O. Voluntari 3-0 (25:16 , 25:10, 25:16)

Cu moralul ridicat după victoriile cu Clujul şi Rapidul, dobrogencele au trecut la pas de echipa în care au revenit Filipaş (14) şi Bacşiş (2), care e de aşteptat să evolueze la alt nivel din retur după lungile indisponibilităţi de care au avut parte. Cu principalele atacante – brazilianca Glaucielle Silva (15)  şi Loredana Dobriceanu (14 p) în formă – gazdele se apropie de zona Play-Off.                                                                             

Univ. NTTD Cluj – Rapid Buc. 3-1 (22:17, 23:25,  25:19, 25:17)                        

Deşi în cele trei seturi câştigate ardelencele s-au desprins clar, jocul a fost echilibrat în ansamblu, a doua parte a meciului fiind una  în care Rapidul a condus permanent. Din nou decisivă pentru Cluj extrema Stanciu (20), alături de Gagea (12) şi Şipoş (11), la Rapid excelând veteranele Radu şi Mitrănescu (ambele 13), plus tânăra Zadorojnai (14).

Argeş Volei Piteşti – Dinamo Buc. 0-3 (15:25, 16:25, 18:25)                                                                                

Cu excepţia jocului cu Blajul, dinamovistele funcţionea-ză perfect cu un sextet plus libero alcătuit din straniere, plus Ariana Pârv, care provine, nativ şisportiv, din campionatul italian. Hashimoto 1, Silva 7, Savic 8, Burazer 13, Karakasheva 14, Pârv 15 şi Vujovic libero, strunite de Stevan Ljubicic, urmăresc cu şanse argintul actualei ediţii. La Argeş: Lakovic (11), Jovanovic (6), Brletic (5) au punctat cel mai mult.

C.S.M. Lugoj  a avut etapă liberă.

Etapa viitoare, a X-a (7-8 decembrie):

C.S.M. Târgovişte – C.S.M. Volei Alba Blaj (7 decembrie, 13.30, direct TVR 3)

Dinamo Bucureşti – C.S. Medgidia

Ştiinţa Bacău  – Argeş Volei Piteşti                                                                                 

C.S.O. Voluntari – Univ. NTTData  Cluj 

C.S.M. Lugoj – CSU Belor Galaţi (duminică, 8 decembrie, orele 18,30)

Rapid Bucureşti  – etapă liberă

Dan H. BRUDIU

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.