Volei A 1: E aproape sigur: Play-Off din martie! Deplasare cu speranțe la Galați

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Seria de 10 meciuri în treizeci și cinci de zile a luat sfârșit pentru voleibalistele Clubului Sportiv Municipal Lugoj. Cu o înfrângere drastică – 0 : 3  pe propriul teren în fața unei echipe CSM Târgoviște, e drept, în mare for-mă, care a trecut lejer de Bacău cu o etapă în urmă și este singura ce a învins Blajul în actuala ediție de campionat.

Pentru echipă, a fost cu siguranță prea mult din punct de vedere fizic și psihic derularea acestor meciuri într-o perioadă atât de scurtă, obligativității obținerii de victorii sau puncte în jocurile cu Pitești, Medgidia, Cluj, Rapid și Voluntari adăugându-i-se dificultatea evidentă a confruntărilor cu Turkish Airlines (în două rânduri), Bacău, Dinamo și Târgoviște, inegale din start. Nu doar din punct de vedere al bugetelor și, în consecință, valorii sportivelor pe care le-am întâlnit, ci și al „lungimii” și consistenței în joc a băncii de rezerve, capitol la care Lugojul nu stă foarte bine. Puține opțiuni pentru banca tehnică la schimbări eficace, acest lucru neinfluențând însă rezultatele primelor jocuri din ianuarie, în care fetele antrenate de Segrt au luat un start excelent. Patru victorii din tot atâtea posibile, în fața unor adversari de același nivel, plus punctul obținut în sala din Voluntari, în condiții total potrivnice, au plasat C.S.M Lugoj pe locul cinci în prima ligă, cu șanse actuale de peste 90 % la intrarea în Play-Off.

După victoria campioanei en-titre în fața lui Dinamo, șansele ca titlul național să ia pentru a cincea oară drumul Blajului sunt foarte mari, chiar dacă echipele în cauză se mai întâlnesc de două ori în Play-Off. Bătaie serioasă se dă pentru bronz, ecuația în doi Târgoviște – Bacău urmând a se rezolva spre finalul întrecerii, în aprilie.

În ce privește situația locurilor cinci (de Challenge Cup) și șase (de BVA Cup), de mare importanță se prezintă ciocnirea de la malul Dunării care are loc miercuri, 26 februarie la Galați. Matematic, orice victorie de trei puncte a gazdelor le trece pe poziția europeană, în timp ce orice alt rezultat păstrează Lugojul pe locul cinci. Poziție cu care se va intra probabil în Play-Off, având în vedere că în ultimele etape Belor întâlnește, în deplasare, Târgoviște, iar C.S.M. Lugoj, pe teren propriu, Volei Alba Blaj. Meciuri în care e greu de crezut că favoritele vor ceda seturi, iar puncte nici atât.

Așadar, lăsând în urmă ultimele jocuri care nu ne-au adus satisfacții, sperăm ca obiectivul secției de volei pentru acest sezon, îndeplinit deja, să poată fi depășit.

Primul pas, extrem de important și dificil în același timp, va fi în Sala Polivalentă Dunărea din Galați, acolo unde gazdele au peste 1000 de spectatori în spate și o mare sete de revanșă după înfrângerea din decembrie de la Lugoj (2 -3). Sigur, ca și în tur, o bătălie a orgoliilor, în tabăra gazdă tehnicianul Paul Bogdan, universalul Radonjic, liberoul Ispas și extrema Lupescu reprezentând, cu bune rezultate, voleiul lugojean cu ani în urmă. Un colectiv valoros, în care brazilianca Nascimento, coordonatoarea titulară a Spaniei Bouza Corral, internaționalele românce Berdilă și Iancu și bulgăroaica Saykova au avut evoluții impresionante în tur, cedând însă teren în partea a doua a sezonului.

Lugojencele nu vor evolua în etapa următoare progra-mată sâmbătă, având la dispoziție de acum o săptămână până la plecarea spre Galați. Acolo unde se vor afla față în față două din coordonatoarele de valoare ale campio-natului (Balintoni / Corral), liderii blocajelor în zona de centru în Divizia A1 (Roman – 57 / Saykova – 54) și două atacante de top (Kocic278 puncte – locul 2 și Radonjic236 puncte – locul 4 în A1).

Având în vedere că oponentele se vor mai înfrunta în două rânduri și în faza de Play-Off, soarta pozițiilor 5/6 va fi pecetluită în martie/aprilie, indiferent de rezultatul jocului din 26 februarie. La fel de adevărat este însă că un avans, chiar și de un punct, în favoarea uneia dintre grupări o plasează într-o conjunctură extrem de favorabilă în acest sens. Să ținem pumnii fetelor pregătite de Segrt, Grbic și Canea, oferindu-le încredere, la fel ca în alte ocazii, în aventura celui de al zecelea an consecutiv în elita voleiului.

Clasament:

  1. CSM VA Blaj 49 p, 2. Dinamo București 45 p, 3. CSM Târgoviște 40 p, 4. Știința Bacău 39 p, 5. CSM Lugoj 28 p (18 meciuri jucate, 9 câștigate, 9 pierdute, setaveraj 33:32, punctaveraj: 1393:1392 ), 6. CSU Belor Galați 26 p, 7. CS Argeș Pitești 20 p, 8. CS  Medgidia 16 p, 9. Univ. NTT  Data Cluj 14 p, 10. Rapid București  6 p, 11. CSO Voluntari 2 p.

Rezultatele etapei a XIX-a:

C.S.M. Lugoj – C.S.M. Târgovişte = 0 : 3

Argeş Volei Piteşti – C.S.O. Voluntari = 3 : 0

C.S.M. Volei Alba Blaj – Dinamo Bucureşti = 3 : 0

C.S.U. Belor Galați  – Ştiinţa Bacău = 0 : 3

C.S. Medgidia – Rapid Bucureşti = 3 : 1

Univ. NTTData Cluj – etapă liberă

CSM Lugoj: Diana Balintoni, Daiana Roman, Tamara Ignjic, Nina Kocic, Andreea Petra, Laura Petria, Georgiana Popa, Alexandra Cauc, Andra Savu-Badiu, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panțiru, Patricia Bărbulescu, Adriana Popa – libero. Staff tehnic: Ugljesa Segrt, Dragan Grbic, Vasile Canea.

CSU Belor Galați: Maria Jose Bouza Corral, lvana Radonjic, Talita do Nascimento, Anamaria Berdilă, Roxana Iancu, Borislava Saykova, Daniela Lupescu, Sorina Miclăuș, Adina Roșca, Marisa Radu, Violeta Stan, Andreea Ispas – libero. Staff tehnic: Paul Bogdan, Florin Vasile, Claudiu Roșu.

Va conduce partida brigada Cristian Cristea (București) – Lucian Stănia (Constanța), observator FRV Angeluș Cotoanță (București).

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.