Stop în optimile europene [short sport] Turcia – fileul de sus [short sport] Sferturi de finală în Challenge Cup

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Stop în optimile europene

Prima expediție a voleiului din Lugoj în competițiile europene intercluburi s-a încheiat în optimi de finală. După ce au fost calificate – datorită coeficientului de țară – direct în faza a doua a competiției, sportivele CSM Lugoj au trecut în șaisprezecimile de finală ale Challenge Cup de reprezentantele clubului ceh Dukla Liberec (3-0 și 2-3), calificându-se în optimi, acolo unde adversarul a fost unul de nivel înalt. La propriu și la figurat, formația turcă THY Turkish Airlines Istanbul situându-se printre favoritele la câștigarea primei sale cupe europene și constituindu-se într-un plafon prea înalt de trecut de lugojence.

Turcia – fileul de sus

Burhan Felek Voleybol Salonu (foto 1) e casa obișnuită a team-ului oponent al Lu-gojului. Un complex sportiv care cuprinde două săli de jocuri (7500 – foto 2 și 1300 de locuri), săli SPA și fitness, totul corp comun cu Volley Hotel Istanbul, stabiliment de 4 stele aparținând Federației Turce de Volei. Una din opțiunile de antrenament și jocuri ale marilor echipe din competiția internă, între care se disting VakifBank, Eczacibasi Vitra, Fenerbahce (toate în grupele Champions League), Galatasaray (CEV Cup) și Turkish Airlines (Challenge Cup), toate din Istanbul! Dintre acestea, desigur în concurență cu super – cluburile Italiei, s-au ridicat mereu și pot răsări oricând campioane ale continentului.

Sferturi de finală în Challenge Cup

Calificate în această fază, turcoaicele de la THY Istanbul vor întâlni formația austriacă Asko Linz, revelația AO Thiras Santorini (antrenată de Branko Gajic, fost antrenor la Dinamo) joacă pentru semifinale cu SC Dresda (formația ce a eliminat Bacăul), o altă formație germană – Ladies in Black Aachen (cu doar două sportive autohtone în lotul de 16, pe la care a trecut și americanca Krista De Geest, trei ani la Lugoj) – se confruntă cu Beziers VB, și aceasta o multinațională de valoare iar, în ultimul sfert, unguroaicele de la Swietelski Bekescsaba joacă cu Olimpiacos Pireu, echipă valoroasă din Grecia, ce a eliminat cu dublă victorie reprezentanta Rusiei, Yenisei Krasnoyarsk. Previziune semifinale: Istanbul – Dresda și Aachen – Pireu.

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.