Vitezomani pe autostrada A1 Lugoj-Deva. Un șofer circula cu 205 kilometri pe oră

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A1 Deva-Nădlac au desfășurat, în data de 13 martie, o acțiune tip FULGER pe tronsonul de autostradă situat între municipiul Lugoj și localitatea Margina din județul Timiș, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei, sancțiunile fiind aplicate pentru următoarele nereguli:

♦ 17 pentru nerespectarea limitei legale de viteză;

♦ 4 pentru oprirea nejustificată pe banda de urgență a autostrăzii;

♦ 14 pentru alte abateri la regimul rutier (nefolosirea centurii de siguranță sau a luminilor de întâlnire pe autostrada). De asemenea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea timpilor de conducere și repaus la automarfare, conform O.G  37/2007, care reglementează activitatea conducătorilor auto privind timpii de condus și de odihna. Au fost reținute, în vederea suspendării, 5 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

♦ Cu acest prilej, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 la km 431- Calea 2, în apropierea localității Margina, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 205 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării, pentru o perioadă de 120 de zile.

♦ Tot pe autostrada A1, la km 555 – Calea 1, în apropierea municipiului Lugoj, polițiștii au depistat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și o remorcă condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, care a utilizat un dispozitiv cu proprietăți magnetice, ducând la alterarea datelor înregistrate de aparatura tahograf. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 12.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a aplicat imobilizarea ansamblului de vehicule până la punerea în legalitate.

♦ De asemenea, polițiștii au depistat pe A1 la km 431 – Calea 2, în apropierea localității Margina:

♦ un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 190 de km/h.;

♦ un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 188 de km/h,

♦ un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 21 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 189 de km/h.

♦ un autoturism condus de o femeie în vârstă de 35 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 186 de km/h.

Conducătorii auto au fost sancționati contravențional cu câte 1.305 lei și le-a fost reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.