Viscol de Lugoj a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni închisoare cu executare

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Iulian Boț, zis Viscol de Lugoj, unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai comunității rome din oraș, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Boț a fost parte în dosarul în care a fost cercetat fostul șef al Poliției Timiș, Sorin Munteanu, pentru corupție.

Mai multe persoane, între care șeful Poliției Timiș, un avocat și Viscol au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar de evaziune fiscală și corupție, iar acum exact doi ani, Curtea de Apel Timișoara i-a găsit pe toți vinovați de acuzațiile aduse și i-a condamnat la închisoare cu executare: fostul inspector șef Muntean la șase ani de închisoare, Pavel Dumitru – cinci ani de închisoare, Marin Bîlc – trei ani și șase luni de închisoare, Iulian Boț – șapte ani de închisoare.

Procesul a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat luni sentințele definitive, pedepsele fiind ceva mai mici. Astfel, Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare, aceeași pedeapsă ca și liderul țiganilor din Lugoj, Iulian Boț, în timp ce avocatul Marin Bâlc a primit trei ani. Pavel Dumitru, atunci Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a primit doi ani și 10 luni de închisoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.