Vin măștile gratuite pentru oamenii fără posibilități! Câte se distribuie în Timiș

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

La mai mult de trei luni de când suntem în pandemie, Ministerul Sănătății a reușit să facă achiziția directă de măști de protecție pentru persoanele cu venituri reduse. Ele vor fi distribuite în teritoriu în următoarea perioadă, prin Direcțiile de Sănătate Publică.

În total, este vorba de 115 milioane de măști, cumpărate cu 73.600.000 de lei fără TVA, cu prețul unitar de 0,68 de lee fără TVA per mască. Conform reprezentanților DSP Timiș, numărul persoanelor care întrunesc condițiile necesare, conform ceea ce au transmis instituțiile abilitate din județ, este de 35.000 de persoane. Fiecare persoană va primi 50 de măști, iar la nivel național, vorbim de 2.300.000 de persoane care vor beneficia de acest sprijin de la Guvern, pe timp de pandemie.

Autoritățile transmit că măștile urmează să fie transportate la sediile direcțiilor de sănătate publică în maximum șapte zile, ceea ce înseamnă că distribuția ar trebuie să înceapă după 1 iulie. Autoritățile publice locale vor distribui măștile, cu ajutorul asistenților medicale comunitari și ai mediatorilor sanitari. Patru categorii de persoane sunt eligibile pentru a primi un set de 50 de măști.

Vor primi măști cei care provin din familii care beneficiază de ajutor social, potrivit legii privind venitul minim garantat, persoanele care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, pensionarii care au o pensie de sub 704 lei, dar și persoanele cu handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale.

Măștile sunt luate de Guvern prin procedura de achiziție directă.

Despre admin 6577 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.