Victorie! Instanța suspendă noua organigramă și hotărârile de desființare a unor servicii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sindicatul care îi reprezintă pe angajații din administrația lugojeană a obținut în instanță o primă victorie împotriva Primăriei Lugoj. Sentința dată de judecători suspendă toate hotărârile de desființare a unor servicii, noua organigramă, dar și actele subsecvente, adică concursurile și angajările realizate de Primăria Lugoj, în baza actelor menționate mai sus.

Obligă pârâţii, Consiliul Local al Municipiului Lugoj şi Primarul Municipiului Lugoj, în solidar, să plătească reclamanţilor suma de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Sentința este executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Liderul sindical Tiberiu Negrei, reprezentantul angajaților, spune că îi va atenționa pe aleșii locali că sentința instanței este executorie și că toate hotărârile trebuie suspendate, indiferent dacă se depune sau nu recurs. În soluția dată de instanță, nu se precizează ce se întâmplă cu preavizele de concediere.

„HCL-urile au fost suspendate și concursurile de recrutare. Posibil să fi considerat instanța că toate preavizele și deciziile acelea să fi fost emise pentru persoane cu contract individual de muncă. Pentru personalul contractual, instanța competentă, în sensul anulării acestor dispoziții, este cea de litigii de muncă, secția civilă. Noi am înregistrat acele trei acțiuni, tocmai pentru că nu poate instanța de contencios să dispună anularea lor. Cert este că aceste hotărâri sunt suspendate și evident și dispozițiile acelea, expiră și preavizele. Atât consiliul local, cât și primarul să nu se facă că nu știu de hotărâre, care este executorie. Eu o să încerc să ajung și la ședința de consiliu (din 31 august, desfășurată după închiderea ediției, n.n.), pentru că au trei proiecte privind prorogarea unor termene ale unor hotărâri, care tocmai au fost suspendate, și acelea ar trebui retrase de pe ordinea de zi”,

spune Negrei, care consideră că oamenii nu pot să fie dați afară, dacă hotărârile privind desființarea serviciilor unde activează au fost suspendate.

În termen de 60 de zile de la pronunțarea sentinței, sindicatul are posibilitatea să depună o plângere în instanță pentru anularea hotărârilor suspendate. Tiberiu Negrei spune că acest demers va fi făcut în termenul legal.

Ce spune primarul interimar

Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului, spune că a aflat de hotărârea instanței și că așteaptă motivarea sentinței.

„Nu există încă motivarea pentru sentință, așteptăm să o vedem. Dar, oamenii o să revină la lucru, organigrama a fost suspendată. Așteptăm motivarea instanței, dar nu renunțăm la ideea de a avea o nouă organigramă. Avem posibilitatea să revocăm hotărârile. Dar o să luăm o decizie după ce vedem motivarea. Ideea este că, și cred că doar pe acea excepție, au considerat că trebuia să fie dezbatere publică. Dacă asta va scrie în motivare, probabil că nu vom aștepta soluția finală la fond, vom revoca hotărârile și vom începe procedura pentru o nouă organigramă”,

a declarat Bogdan Blidariu, care afirmă că până la redactarea motivării nu poate spune dacă Primăria va depune sau nu recurs.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.