Victoria de la Viena: CSM Lugoj s-a impus cu 3-0 în meciul cu Sokol Post

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

CSM Lugoj a făcut un mare pas spre sferturile de finală ale CEV Challenge Cup, după ce s-au impus cu 3-0 în manşa tur a jocului cu Sokol Post Viena, disputată în Austria. Jocul retur, care va consemna cea mai mare performanţă europeană a voleiului lugojean, calificarea în sferturi, este programat miercuri, 15 decembrie. Bravo fetelor!

Vezi meciul aici:

Aventura europeană: la start episodul trei!
[Transmisie din Viena]

Trimisul nostru special în Austria, Dan Timaru, a stat de vorbă cu Dan Brudiu, cu doar câteva ore înainte de începerea meciului. Ascultați convorbirea aici:

Dan H. BRUDIU

După spectaculoasa calificare în fața liderului campionatului din Elveția, SmAaesch Pfeffingen  (3:2 la Lugoj și 3:1 la Basel), pentru elevele antrenorilor Segrt și Grbic continuă povestea meciurilor din Cupele Europene intercluburi, acolo unde C.S.M. Lugoj evoluează a treia oară consecutiv în perioada 2019-2021, ca urmare a poziției cinci obținută consecutiv în clasamentul primei ligi.

Prim tur contra celei de a treia echipe din Slovacia, VK Pirane Brusno, incheiat cu două victorii clare (3:0 la Lugoj și 3:0 la Banska Bystrica), după care povestea calificării în fața clubului elvețian  SmAaesch Pfeffingen a fost una dramatică, echipa antrenată de cinci ani de neamțul Andi Vollmer fiind una puternică, garnisită cu trei americance, o suedeză, o canadiancă și o japoneză de valoare remarcabilă, pe lângă internaționalele elvețience din lot.

Decisive s-au dovedit însă comportările lugojencelor în meciurile din deplasare, așa cum sperăm să se întâmple și în faza optimilor de finală, unde clubul bănățean întâlnește ocupanta locului al treilea din campionatul Austriei, cel mai galonat club din voleiul intern, VB NÖ Sokol Post Viena (foto). Club înființat în 1867 (!!!), care a activat sub diverse denumiri în competițiile interne, având în pamares patruzeci și șase de titluri naționale (ultimul în 2017) și douăzeci și cinci de Cupe ale Austriei (ultima în 2016).

Lotul austriac, antrenat de slovaca Zuzana Pecha-Tlstovičová cuprinde 14 sportive, din care zece austriece, două slovace, o grecoaică și o cehoaică. Echipa se află pe locul trei în campionat, cu 29 de puncte, cu 10 victorii din 12 meciuri, după ASKO Linz (34 p) și CV Tirol (30 p).

Partida din capitala Austriei îi are ca oficiali pe Konalsi Gjoka (Albania) și Jana Niklova (Slovacia), supervizor al Confederației Europene de Volei: Lajos Nemeth (Ungaria). După antrenamentul de luni seara, delegația C.S.M. Lugoj a plecat spre Viena, unde joacă al cincilea meci internațional oficial al toamnei. Marți seara și miercuri dimineața lotul are programate antrenamente de acomodare cu sala de joc Posthalle Wien, acolo unde miercuri, cu începere de la orele 19,00 (20,00 ora României) se joacă meciul NÖ Sokol Post Viena – C.S.M. Lugoj.

Întoarcerea în țară este prevăzută pentru joi, 9 decembrie, iar duminică, 12 decembrie, orele 18.30, la Lugoj, are loc o întâlnire foarte importantă în campionatul Diviziei A 1, contra campioanei C.S.M. Târgoviște, ocupanta poziției secunde în clasament.

Sperăm că, la ora citirii acestor rânduri, veștile să fie cât se poate de bune. Oricum, nu uitați, fiți alături de volei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.