Acțiune caritabilă a militarilor lugojeni la Făget

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina” au avut zilele acestea nobila misiune de a înveseli inimile beneficiarilor Centrului de Zi  pentru Copii „Patriarh  Miron  Cristea” din Făget.

Ostașii lugojeni au împărțit tuturor beneficiarilor care se bucură de serviciile acestei instituții daruri constând în alimente neperisabile, rechizite și dulciuri, dar și tradiționalul brad și bodoabele necesare pentru a fi îmbodobit. Întreaga activitatea s-a desfășurat cu respectarea strictă a regulilor sanitare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Centrul de Zi „Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de către Consiliul Local al orașului Făget, oferă servicii pentru 25 de copii care provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică și pentru care acest centru reprezintă ,,o a doua casă”. Aceștia se bucură zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare.

Centrul făgețean are misiunea de a preveni și a reduce abandonul sau eșecul școlar, precum și de a crește performanțele școlare ale elevilor aflați în situații de risc de abandon școlar, datorate, în principal, contextului economic precar al familiei, carențelor de educație sau de instruire a părinților, prin desfășurarea de programe socio educative și discuții cu părinții, pe marginea subiectelor cu dificultate, pentru a găsi soluția potrivită problemelor iscate.

Emanuel GAFIȚA,

Preot Militar al Garnizoanei Lugoj

 

Despre admin 6446 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.