Vernisaj și recital de chitară clasică, la English Pub Art Club

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Joi, 3 mai, cu începere de la ora 19, English Pub Art Club va găzdui un vernisaj și un recital de chitară clasică. Este vorba despre expoziţia de pictură a artistului plastic Rafael Matiaş şi recitalul de chitară clasică susținut de Paul Tudora.

Lucrările semnate de pictorul timişorean Rafael Matiaş sunt reunite sub titlul „Explorări în imaginarul abstract”. Cuvântul de deschidere îl vor avea sculptorul Ma­rius Bacriu, preşedintele UAP Lugoj şi pictorul Sorin Nicodim.

Rafael Matiaş este unul din pictorii tineri din Banat. Este absolvent al Liceului de Arte Plastice din Reşiţa, promoţia 1992-1996 şi al Facultăţii de Arte Plastice şi Decorative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, secţia Pedagogia Artei, promoţia 2001-2005. La finalul studiilor universitare a obţinut licenţa în pedagogia artei. Între 2005-2007 a absolvit masterul la secţia de Pedagogia Artei, la Facultatea de Arte Plastice din Timişoara. Rafael Matiaş este membru al Uniunii Ar­tiştilor Plastici din România, filiala Timişoara.

Am ales ca expoziția să se numească astfel, deoarece, ca și un explorator ce caută, descoperă și studiază spații necunoscute, așa și eu am încercat să «navighez» prin acest imaginar infinit (reprezentat de fapt de tot ceea ce mă înconjoară în lumea exterioară, dar și din universul interior, mental și sufletesc) și să «notez și cartografiez» diferite stări, imagini și gesturi vizuale. Consider expoziția ca fiind un tribut adus bucuriei de a crea, de a te juca cu ceea ce îți oferă limbajul culorilor și formelor”, susține Rafel Matiaş.

De adăugat că numărul 80 (martie – aprilie 2018) al revistei Actualitatea literară este ilustrat tot cu lucrări semnate de Rafael Matiaș.

Seara de la English Pub Art Club se va încheia cu un re­ci­tal de chitară clasică susţinut de tânărul lugojean Paul Tu­dora.

AL PRESS

Despre admin 6577 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.