Veneția introduce o taxă de intrare pentru turiști. Chiar şi italienii nerezidenţi vor trebui să plătească

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Venetia va introduce o taxă de intrare pentru turisti pentru a încerca să împiedice luarea cu asalt a orasului turistic de către numărul ridicat de vizitatori.

La Stampa scrie despre un pachet de măsuri menit să tină sub control numărul de turisti, acesta incluzând măsuri ca introducerea unei taxe de intrare, obligativitatea înscrierii în avans pentru vizitarea orasului si instalarea unor turnichete electronice la intrările Venetiei.

Taxa de intrare ar urma să varieze între 3 si 10 euro, în functie de sezon.

Rezidentii si rudele lor, copiii sub vârsta de 6 ani si persoanele care au cazări la hotelurile locale vor fi exceptate de măsuri. Autoritătile au aprobat pachetul de măsuri săptămâna trecută după ce au fost amânate în mod repetat.

Autoritătile italiene intentionau initial ca măsurile sa fie introduse din 2019. În jur de 80.000 de persoane au vizitat zilnic orasul italian în ultimele săptămâni.

Venetia se confruntă cu probleme din cauza numărului mare de turisti de mai multi ani, fapt ce duce la aglomerarea străzilor sale înguste si ocazional la blocarea canalelor.

Navelor de croazieră de mari dimensiuni li s-a interzis accesul în centrul orasului de la începutul lui august.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.